Краще, аніж серіал: На Прикарпатті вже третій сезон онлайн стежать за гніздом бузьків

news-image: Краще, аніж серіал: На Прикарпатті вже третій сезон онлайн стежать за гніздом бузьків
Третій сезон триває спостереження за сім'єю лелек у Тязеві, що на Прикарпатті. Нещодавно у пари бузьків вилупилось троє пухнастих малюків.

Цьогоріч трансляцію на YouТube каналі MyBiosComputer запустили з 1 травня.

"Отже, ми вирішили встановити камеру спостереження і прослідкувати за життям цих птахів. Пара лелек часто роками гніздиться на одному і тому ж місці, тому ми встановили камеру над старим гніздом у с. Тязів, що на Івано-Франківщині. Гніздо збудовано з гілок дерев на лінії ЛЕП. Міцні і довгі гілки лягли в основу, менші накладені згори, важить гніздо до 500 кг і досягає 2 метрів у діаметрі. З роками гніздо надбудовується і суттєво збільшується розмірами, - йдеться у дописі до відео.

Щодня за родиною лелек спостерігають десятки людей з усієї України та закордону. Минулого року трансляцію переглянуло понад 86 тисяч людей. Та тоді історя спостереження за парою лелек закінчилось трагічно.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та TwitterТільки найважливіші новини!

Леле́ка білий (лат. Ciconia ciconia, у народі: чорногуз, бусол, бусел, бусько, бузько, бусьок, бузьок, боцюн, боцян, гайстер) — птах родини лелекових, ряду лелекоподібних. Довжина тіла приблизно 120 см, а висота сягає близько 1 метру. Вага дорослого птаха до 5 кг. Пір’я біле, махові та покривні пера – чорні. У молодих птахів замість чорного пір’я – темно-буре. Довга шия. Ноги теж довгі, червоні, пристосовані до ходіння по мілководдю. У молодих лелек ноги коричнувато-чорні. Довгий, загострений дзьоб, у дорослих птахів червоний, у молодих – коричнувато-бурий. Дуже гострий зір, що дозволяє помітити у водоростях або траві навіть найкрихітнішу здобич. Райдужна оболонка ока червона. У польоті ноги та шия витягнуті, на відміну від чапель, у яких шия зігнута. Тривалість життя лелек – до 10 років. 
Лелеки — моногамні птахи, живуть парами. Зимують вони в Африці (на південь від Сахари) та в Азії (Індія, Пакистан, Індокитай тощо). Додому повертаються: у кінці березня — на початку квітня. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть її мишкою і натисніть ctrl+Enter
Опубліковано: 15.05.2018 11:28