Краще за каву: які продукти здатні збадьорити


Кава – це тільки короткочасний порятунок від млявості. Її цілком можуть замінити звичні продукти, які варто додати в раціон і назавжди забути про сонливість та апатичність.

Ківі

У ківі міститься велика кількість вітаміну С, клітковини і таких корисних мінералів, як калій і магній. Як же цей фрукт допомагає впоратися з млявістю? Він насичує тіло енергією завдяки натуральним сахарам і достатку клітковини, які не допускають "провалів" в енергетичному потоці, пише 24 канал.

Зелені листові овочі

Зелень багата на фолієву кислоту, яка сприяє виробництву дофаміну (хімічної речовини, що допомагає заспокоїтися і розслабитися). Ці овочі також мають в складі фітонутрієнти, антиоксиданти і травні ферменти, що дозволяють організму ефективно поглинати поживні речовини.

Кунжут

В цих дрібних зернятках міститься велика кількість магнію, кальцію і протеїну. Додавайте кунжут всюди, де тільки можливо: в тости, смузі, вівсянку – ви не повірите, але така дрібниця кардинально змінить ваше самопочуття з ранку.

Лимон

Лимон сприяє кращому травленню і виведенню токсинів. Для ін'єкції бадьорості радимо приготувати чай на основі імбиру, лимона і спецій.