Краще залишайтесь вдома: На Франківщині запрацюють лише 46 із 458 дитсадків


З 4 травня на Прикарпатті спостерігається зниження рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію. За останні дні COVID-19 зафіксували лише у 11 прикарпатців. Втім, в ОДА не поспішають говорити, що хвороба відступила.

Як підкреслив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів під час брифінгу для ЗМІ, тенденція позитивна, але для висновків ще зарано. Тим часом, у сусідніх областях кількість хворих зростає, пише Бліц-Інфо.

"Бачимо певну аналогію з епідемією пташиного грипу у 2008 році. Тоді теж спочатку наша область була серед "лідерів" за кількістю хворих, а потім ми були одні із перших, де хвороба відступила. На Прикарпатті найвищий рівень захворювання на COVID-19 був з 10 до 22 квітня. Та починаючи з 4 травня в області відмічається позитивна динаміка - кількість хворих зменшується. Насправді, дуже переживаємо, аби ми не зарано повірили, що небезпека минула. Тому, попри послаблення карантину закликаємо прикарпатців, підприємців, які відновлюють свою роботу з усією відповідальністю ставитися до карантинних вимог. Хочемо говорити, що пік пройшов. Але давайте ще таки тиждень-два почекаємо", - каже Віталій Федорів. 

За словами посадовця, в області вже з 1 червня мають відновити роботу 46 дошкільних закладів із 458 наявних. Тобто, близько 10% зі кількості дитсадків в області.

"Хочу закликати батьків дошкільнят - якщо маєте нагоду залишити дитину вдома, то поки не відправляйте її в дитсадок. Нам потрібно переконатися, що тенденція збережеться і хвороба піде на спад і не буде нових випадків. Ми щоденно моніторимо кількість людей, які звертаються до медиків, які мають запалення та які лікуються з коронавірусною інфекцією. Звичайно, у цих дитсадках робота буде організована відповідно до вимог МОЗ та головного саніторного лікаря. Але, повторю і закликаю батьків трохи почекати і відправляти дитину до дитсадка лише у крайніх випадках", - закликав Федорів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!