Кремль заявив про готовність до переговорів зі США щодо ситуації в Україні


Зазначається, що двосторонній діалог не стане заміною «нормандської четвірки», а навпаки, допоможе реалізації Мінських угод.

Росія готова до двосторонніх переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо ситуації в Україні після того, як США призначать куратора з цього питання, заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сєргєй Рябков у понеділок, 30 травня.

«Тільки після того, як буде призначений наступник Вікторії Нуланд, яка займалася Україною при Бараку Обамі, можливо предметне обговорення українського врегулювання з Америкою», – сказав Рябков.

Зазначається, що в адміністрації президента Росії, роль головного парламентеря від Москви залишиться за помічником президента Путіна Владіславом Сурковим.

Наголошується, що двосторонній діалог щодо ситуації в Україні не стане заміною «нормандської четвірки», а навпаки, допоможе реалізації Мінських угод.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо, що США вирішили перезапустити переговори з Росією щодо ситуації в Україні. Раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що перемир'я на Донбасі немає, а Мінські угоди виконуються не повністю. 

Як повідомлялося, 17 травня прокурор департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Олексій Донський заявив, що у січні 2014 року під час Майдану екс-президент Янукович таємно приймав у своїй резиденції в Межигір'ї помічника російського президента Путіна Владіслава Суркова. Окрім того, за даними Reuters, Сурков безпосередньо впливає на ватажків незаконних формувань на Донбасі.

Тиждень.ua