Круасани розбрату: Ультрас "Прикарпаття" розсварились з керівництвом клубу


В суботу 4 листопада у Франіквську відбувся матч 19 туру Другої Ліги "Прикарпаття" - "Агробінес".

Вболівальники "Прикарпаття" підтримували футболістів кричалками та навіть запалили фаєри. Та все ж матч завершився з рахунком 2:4 на користь гостей.

Таке вираження підтримки від ультрас не сподобалося керівництву клубу. Зокрема виконавчий директор команди Василь Ольшанецький заявив, що через ганебну поведінку ультрас МФК «Прикарпаття» може мати серйозні проблеми.

"Керівництво, президент, головний тренер МФК Прикарпаття неприємно вражені ганебною поведінкою прикарпатських ультрас на матчі 19 туру Другої Ліги Прикарпаття - Агробінес. Кидання круасанів в ігрову зону стадіону не має ніякого виправдання, тому що дані хлібо-булочні вироби – це той самий хліб, який є символом Християнства і кидатися хлібом – це найбільший гріх, який може бути. Перед початком цієї зустріч була розмова керівництва клубу і ветеранів АТО з ультрас, яких просили не застосувати на цій грі жодних піротехнічних засобів, так як 2 листопада, відбулося засідання КДК ФФУ на якому було прийнято рішення покарати МФК «Прикарпаття»  проведенням одного домашнього матчу без глядачів. Дане рішення планувалося оскаржити в Апеляційному комітеті, але уже навіть не має сенсу писати апеляцію, натомість варто очікувати більш жорстких санкцій з боку Контрольно-Дисциплінарного комітету", - йдеться у заяві. 

Ультрас "Прикарпаття" в мережі Facebook відразу відреагували на звинувачення керівництва клубу і заявили, що це спроба налаштовати проти них вболівальників, клуб і команду.

"Маніпулюючи такими поняттями як «святий хліб», «Голодомор» Олександр Дем’янчук має на меті ввести в оману вболівальників і дискредитувати нас в очах громадськості. Прес-секретар Дем’янчук ставить знак рівності між хлібом, якого не вистачало жертвам голодоморів, і спонсорськими круасанами з шоколадом. Після того, як ми усвідомили, що використання піротехніки може справді нашкодити клубу, бюджет якого обмежений, ми вирішили відмовитися від її використання у матчі з «Агробізнесом». Однак, дії адміністрації клубу перед матчем нас відверто розчарували. Адже півтора роки ми довіряли один одному, знаходили спільну мову і раділи, що в Івано-Франківську, нарешті, з’явився клуб, яким можна гордитися. Тому ми явно не очікували на тотальні обшуки, які влаштував нам клуб перед входом на сектор. Це - вже не про довіру і взаємоповагу, це – про початок підозр і репресій. Такого ми терпіти не будемо. Ми продовжуємо вважати, що правильне використання піротехніки – це безпечно, яскраво, емоційно, красиво. Це – одна з речей, яка робить футбол живим", - запевняють ультрас.