Круглий стіл на тему будівництва ГЕС на Дністрі


8 лютого 2017 року о 15.00 год. у приміщенні кіноконцертного залу «Арена-центр» (м. Івано-Франківськ, вулиця Незалежності, 46) відбудеться круглий стіл «ГЕС на Дністрі: шлях до знищення природи та туристичного потенціалу Дністровського каньйону?»

Мета зустрічі: обговорення правової бази проектування Верхньодністерського каскаду ГЕС та аналіз можливих негативних наслідків після введення в експлуатацію гідроелектростанцій для збереження унікальної екосистеми Дністра та розвитку туристичного потенціалу Дністровського каньйону.

Заплановано розглянути такі питання:

1. Доцільність проведення науково-пошукових робіт в межах Городенківського, Тлумацького та Тисменицького районів Івано-Франківської області на території  долини р. Дністер у зв’язку з проектуванням Верхньодністерського каскаду ГЕС

-  В. Великочий, д.і.н., професор, декан факультету туризму, ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»;

- Л. Архипова, д.т.н., професор, завідувач кафедри туризму Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, фахівець гідрологічного вивчення.

2.Правове регулювання розвитку гідроенергетики на Дністрі

- Л.Данилюк, асистент кафедри трудового, екологічного та аграрного права, ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»).

3. Місцеве самоврядування Городенківського, Тлумацького та Тисменицького районів Івано-Франківської області про перспективи будівництва ГЕС на Дністрі.

До участі в заході запрошуються державні службовці та службовці місцевого самоврядування, голови сільських та селищних рад, депутати місцевих рад, екологи, туризмознавці, краєзнавці, громадські активісти, волонтери, представники громадсько-політичних організацій, а також небайдужі до збереження річки Дністер та природи унікального Дністровського каньйону громадяни.