Круглий стіл щодо будівництва нового моста


У середу, 16 травня, об 11:00 в Івано-Франківську в залі засідань МВК (311 каб) за ініціативи громадської ради по контролю за використанням коштів на експлуатацію, капітальний і поточний ремонти доріг відбудеться круглий стіл на тему: «Будівництво нового моста через Бистрицю Солотвинську та його подальша експлуатація».

Громадська рада писала листи та звернення до міського голови Руслана Марцінківа, до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука та до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо будівництва моста та його недоліків. Зокрема, у листі до міської ради йдеться, що до конструкції мосту зауважень немає, але дивує ширина його проїжджої частини. Тому члени ради пропонують збільшити смуги до 14 м. Оскільки таке збільшення потребує додаткових витрат, то до фінансування будівництва пропонують долучитись і області, і державі. Адже Івано-Франківськ – обласний центр, який притягує значну кількість транспорту і з інших областей та з-за кордону.

Ще одне важливе питання, яке обговорюватиметься - розширення вул. Хіміків до 14 метрів і спорудження дворівневої розв’язки при виїзді з неї на вул. Галицьку.

У круглому столі візьмуть участь:
Михайло Панчишин – голова громадської ради по контролю за використанням коштів на експлуатацію, капітальний і поточний ремонти доріг;
Микола Вітенко – перший заступник міського голови Івано-Франківська;
Роман Галіпчак - начальник Управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради;
Любомир Семанів - перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області; 
Віталій Царьов - в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Івано-Франківської області;
Олег Костенко - начальник Управління патрульної поліції Івано-Франківської області;
Запрошуються також представники Івано-Франківської обласної держаної адміністрації, громадських організацій, ЗМІ та жителі міста.