Круглий стіл «Забезпечення екологічної безпеки у сучасному місті».


23 квітня 2015 року о 16. 00 в приміщенні кіноконцертного залу «Арена-центр» (2 поверх) відбудеться круглий стіл «Забезпечення екологічної безпеки у сучасному місті».

 

Організатори заходу:

ГО „Поступовий гурт франківців”.

 

Мета зустрічі: обговорити забезпечення екологічної безпеки міста Івано-Франківська: дотримання екологічних вимог при розміщенні та плануванні населеного пункту, його забудові; при застосуванні засобів захисту рослин, мінеральних добрив, нафти, нафтопродуктів, при використанні токсичних хімічних речовин та інших препаратів, при забрудненні відходами; безпека від неконтрольованого та шкідливого біологічного впливу, від негативного впливу транспортних забруднень.

 

Заплановано розглянути такі питання:

1. Основні напрямки забезпечення екологічної безпеки сучасного міста (С. Романко – доцент, к. ю. н.).
2. Сучасні аспекти оцінки впливу на навколишнє природне середовище (Я. Адаменко –  професор,

зав. кафедри екології, д. т. н. ІФТУНГ).
3. Екологічне становище м. Івано-Франківська (В. Головчак – заст. дир. Департаменту екології і природних ресурсів ОДА).

 

            Інформативне повідомлення про комплекс практичних заходів , спрямованих на збереження рекреаційної зони навколо міського озера в Івано-Франківську (С. Федорців – депутат облради).

В обговоренні братимуть участь фахівці з екології ІФНТУНГ та з екологічного права Юридичного інституту ПНУ, представники Державної екологічної інспекції, Державного департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області, Управління Державної санітарної служби м. Івано-Франківська, Управління Департаменту транспорту і зв’язку виконкому Івано-Франківської міської ради, активісти ГО «Поступовий гурт франківців».