Куди поїхати у червні в Україні: 20+4 варіанти


Ось-ось постукає у вікно такий довгоочікуваний перший місяць літа. Наполегливо нагадавши, що саме час пакувати валізи. Адже якщо не влітку, то коли? Травка зеленіє, сонечко блищить, море прогрівається і до себе манить!

Червень – прекрасна пора, коли природа, ще не стомлена спекотним сонцем, сповнена буяння барв. Так що не варто втрачати ні хвилини! А куди вирушити на відпочинок у червні в Україні, IGotoWorld.com вам підкаже.

Львів, фестиваль ретроавтомобілів

Цієї події із завмиранням серця чекають тисячі автомобілістів України. Ще зовсім трохи і яскраві, милі, дорогі, часом смішні і забавні ретроавтомобілі заполонять старовинне місто Лева. Традиційно Міжнародний фестиваль ретро-автомобілів «Leopolis Grand Prix» збирає близько сотні ретроавтомобілів з різних країн Європи. Побачити раритетну техніку можна 2–3 червня.

Джерело фото: blog.vovando.com.

Де: Львів, парк культури імені Б. Хмельницького, вул. Болгарська 4.

Де зупинитися: у Львові як безліч недорогих хостелів, так і елітних готелів. 

Фестиваль «Ostrov», Київ

Одна з найбільш гучних і яскравих червневих подій Києва – фестиваль «Ostrov», який традиційно відбудеться на Трухановому острові. Це світ електронної музики, техно-шоу від діджеїв, які приїхали з різних куточків світу. «Остров'ян» чекають криті танцполи, зони відпочинку, фуд-корти і цікаві інсталяції!

Джерело фото: superhotel.kiev.ua.

Де: Київ, Труханів острів. Найближча станція метро – «Поштова площа».

Вартість: від 400 грн.

Черкаси, День міста

У червні в Черкасах завжди свято – городяни відзначають день міста. Чому б не приєднатися до їх святкувань? У цьому році вони випадають на 5 червня. Опинившись у Черкасах, обов'язково побувайте в чарівній Долині троянд і зайдіть у величезний Свято-Михайлівський собор – він найбільший в Україні! Також не обійдіть стороною єдиний буддійський храм України – «Білий лотос».

Джерело фото: senfil.net.

Вартість: одноденна екскурсія з Києва – 300 грн.

Фестиваль барв «Холі», Київ

Це, без перебільшення, найяскравіша подія не тільки червня, але і всього року. Яскраве свято «Холі» прийшло до нас з Індії, де щовесни на один день немов втрачають глузд. І щедро обливають один одного райдужними фарбами! У нас це свято вирішили відзначати влітку, бо навесні ще холодно для подібних забав. А потрапити під барвисту «роздачу» можна тільки на київському стадіоні, і лише 25 червня.

Джерело фото: concert.ua.

Де: Київ, Льодовий стадіон, проспект Академіка Глушкова, 9.

Вартість: від 250 грн.

Фестиваль «Стара фортеця 2016», Тростянець

Ви коли-небудь бачили справжнього лицаря? Чули звук схрещених мечів? Якщо ні, тоді варто поспішити на фестиваль «Стара фортеця», запланований на 25–27 червня. Вас чекають лицарські бої, турніри лучників, ярмарок ремісників з майстер-класами, середньовічна музика і корчма, в якій можна покуштувати старовинних страв. І хто знає, можливо, ви самі вирішите стати одним з лучників, спробувавши постріляти з арбалета? 

Джерело фото: goodrest.com.ua.

Де: Тростянець, Сумська область. З Києва курсують автобуси, час у дорозі – близько 6 годин. Фестиваль організовують на території пам'ятки архітектури 18 століття «Круглий двір». Як бачите, є куди поїхати в червні і в Сумській області.

Вартість: вхід – від 100 грн, дитячий – від 50 грн. Оселитися на базі відпочинку в середньому від 70 грн/доба.

На Козацьке свято, Батурин

Хто кращий козак цього року? А козачка? Можливо, ви? Щоб дізнатися це, варто вирушити в гетьманську столицю – Батурин стародавній. Кожну другу неділю червня цитадель Батуринської фортеці стає епіцентром веселого свята. Гостей чекають козацькі забави, веселі змагання, дитячі атракціони та молодіжні дискотеки. А козаки змагатимуться у кінних двобоях. Наостанок – смачний куліш та видовищний феєрверк.

Джерело фото: nikon-club.com.ua.

Де: Батурин, цитадель Батуринської фортеці. Дістатися можна з Києва автобусом або власним авто.

Вартість: замовити одноденну екскурсію в древнє місто можна тут. Тури з відвідуванням Батурина – від 300 грн.

Гончарський фестиваль «Здвиг-2016», Опішня

Хочете потримати гончарний круг? І своїми руками виготовити керамічний глечик? Тоді в кінці червня варто поспішити в Опішню, що на Полтавщині. Цілий тиждень, з 27-го числа по 3 липня тут буде проходити головна гончарна подія України – фестиваль «Здвиг». В гончарну столицю України з'їдуться знатні майстри, у яких можна буде взяти майстер-клас або купити вподобану річ. Крім того, гостям обіцяють романтичну нічну екскурсію в Музей українського гончарства. А ще – покатати на кінному возі і дати можливість взяти участь у творчих конкурсах. Тут можна відпочити з дітьми, друзями і всією сім'єю.

Джерело фото: ua-1.com.

Де: Опішня знаходиться в 45 км від Полтави. З обласного центру від автостанції № 1 або № 2 курсують автобуси. Якщо ви подорожуєте на своєму автомобілі, можна їхати через Полтаву і Диканьку або через Лубни і Миргород. Це відмінний варіант для тих, хто не знає, де відпочити в червні в Україні.

Вартість: екскурсійна поїздка до Опішні із заїздом в інші місця Полтавщини – від 350 грн. Можна приїхати самостійно і зупинитися в хаті, яка опалюється справжньою піччю.

Успенська Києво-Печерська лавра, Київ

Головна подія червня – це Трійця. В цьому році в українців буде три вихідних: 18–20 червня. Тисячі віруючих з нетерпінням чекають цього потопаючого в ароматних травах свята літа. У цей час можна запланувати поїздку в духовну скарбницю України – Успенську Києво-Печерську лавру. Чудотворні ікони, давні фрески, цілющі джерела, нетлінні останки святих приваблюють сюди тисячі паломників. Поїздка в червні в Печерську лавру – відмінна ідея для тих, хто хоче відпочити духовно.

Джерело фото: goista.com.

Де: Київ, вул. Лаврська, 15. Найближча станція метро «Арсенальна». Далі автобусом № 24 або тролейбусом № 38 до зупинки «Києво-Печерський заповідник». Дорога від метро пішки займе 10–15 хвилин.

Вартість: вхідний квиток в «Києво-Печерський заповідник» – 50 грн. 

Почаївська лавра, Почаїв

Святиня, куди щорічно спрямовуються тисячі віруючих, – Почаївська лавра. Багато людей прагне на власні очі побачити місце явлення Богоматері – Свято-Духівський скит. Зараз тут зберігаються частки мощей більше 120 божих угодників. А в самій Лаврі прагнуть побачити чудотворну ікону Почаївської Божої Матері. І узріти камінь з відбитком стопи Божої Матері, з-під якого забило джерело цілющої води.

Джерело фото: pytevka.com.ua.

Де: святиня знаходиться в Почаєві, що в Тернопільській області. Добиратися самостійно можна на будь-якому поїзді в напрямку Львова, Ужгорода до станції Радивилів. Звідси до Почаєва 25 км, ходять маршрутки. Також можна доїхати до станції Тернопіль, далі маршруткою. Прямі маршрутки з Києва вирушають у районі залізничного вокзалу. Своїм транспортом можна їхати з Києва через Житомир та Рівне, зі Львова через Броди.

Вартість: дводенний тур з відвідуванням різних святинь обійдеться в 580 грн. Самостійно можна зупинитися в готелі на території Лаври.

Курорти Азовського моря

Вирушати на море більшість людей воліє в середині літа, коли воно вже добре прогрілося. Але відпустка в червні на морі теж може бути хорошою. Краще поїхати на Азовське море. Воно мілководніше, ніж Чорне, тому прогрівається швидше. І якщо погода не підкачає, море зустріне ласкавим травневим теплом. Особливо цінуються піщані пляжі Кирилівки, мальовничі краєвиди Арабатської стрілки і Генічеськ, де можна ще й оздоровитися у лікувальних джерел.

Джерело фото: jalita.com.

Де: найпростіше доїхати до Генічеська – з Києва курсує поїзд. А влітку на курорти Азовського моря постійно їздять автобуси і маршрутки з різних міст країни. В Кирилівку зручніше добиратися з Мелітополя, до якого курсують потяги.

Вартість: економ-варіант в\у червні – від 60 грн на добу з однієї людини. Тут можна відпочити недорого: підібрати турбазу.

Кінбурнська коса

Про Кінбурнський півострів добре знають тільки жителі південних областей України. А от інші українці тільки відкривають для себе цей чудовий куточок. Колонії чайок, лебеді і пелікани, десятки кілометрів морського узбережжя з найчистішим піском і прозорою водою... Місцеві жителі кажуть, що вода прогрівається досить швидко. Адже дно навколо коси дуже дрібне: можна піти на десятки метрів вперед, але так і не зустріти глибину. Такий берег відмінно підійде для дитячого відпочинку.

Автор фото: Анна Стрижеконь.

Де: дорога в райський куточок не з легких і займе з Миколаєва 5–6 годин. Їхати можна двома шляхами: по берегу або морем. У першому випадку влітку ходить пряма маршрутка з Миколаєва. У другому – слід доїхати до Очакова, а звідти катером на косу.

Вартість: економ-варіант у будиночках від 70 грн за добу. Якщо вам по душі екскурсія, орієнтовна вартість – 1530 грн.

Регата, Миколаїв

Куди поїхати відпочивати в червні, якщо не до води! Яхти, що гордовито ковзають по морських хвилях, – чудове видовище! Насолодитися цією картиною можна в Миколаєві. Щорічно в цьому місті проводять регати, які збирають не тільки учасників, але і безліч охочих подивитися на яскраву подію. У цьому році заплановано десять регат. Подивитися на одну з них можна вже в перший місяць літа: 24–28 червня буде проходити чемпіонат України – екологічна регата.

Джерело фото: inshe.tv.

Вартість: подивитися на яхти можна безкоштовно, а умови участі варто дізнаватися на сайті Миколаївської федерації парусного спорту. 

Бакотська затока

Ці соковиті зелені пагорби просто зачаровують. Навіть не віриться, що це – Україна. Комусь тутешні пейзажі нагадують норвезькі фіорди. А хтось бачить у зелених пагорбах новозеландські мотиви. Переконатися в тому, що це Україна, можна, відправившись до Бакотської затоки. Обов'язково зайдіть всередину скелі, де зник стародавній скельний монастир. Тут можна провести романтичний вікенд, а також відпочити з дитиною.

Джерело фото: blogger.com, автор – конфеткіна.

Де: Бакотська затока знаходиться в 50 км від Кам'янця-Подільського, туристів підвозить автобус. Будьте готові, що дорога туди не з кращих. Але воно того варте!

Вартість: можна підібрати тур з відвідуванням ряду пам'яток. Якщо їхати самостійно, то у самої затоки можна зупинитися в наметах або орендувати трейлер. Або підібрати собі готель у Кам'янці-Подільському.

Дністровський каньйон

Подорож по Дністровському каньйону схожа на підкорення первозданної природи джунглів Амазонки. За кожним поворотом повільної річки відкриваються нові приголомшливі види. Численні струмки і водоспади, таємничі ущелини і загублені замки, печерні церкви і багатовікові легенди... Це місце ідеально підходить для сплаву навіть новачкам. А ще тут можна зайнятися скелелазінням, дельто- і парапланеризмом, спуститися в таємничі печери або побачити каньйон з висоти, здійснивши велоподорож.

 Джерело фото: prival.in.ua. 

Як дістатися: залежить від того, який куточок каньйону ви обрали для старту. Часто екскурсії відправляються з Тернополя, Івано-Франківська або від найближчої залізничної станції Заліщики.

Вартість: ночують під небом, у наметах або на турбазі під Заліщиками (близько 150 грн/доба).

Мігейські пороги, Південний Буг

Південний Буг – дивовижно красиве місце, відоме своїм непостійним характером. Річка місцями спокійна і тиха, але варто потрапити на її пороги, і ти у водяному вирі! Підкорювати вузьку долину і сплавлятися по річці обожнюють шанувальники рафтингу та водного слалому. Долаючи Мігейські пороги, варто пам'ятати, що можна подивитися й інші красоти Національного природного парку «Бузький Гард».

Джерело фото: veselkatour.com.ua.

Де: під Первомайськом Миколаївської області – їхати автобусом 10 хвилин. Організатори сплавів зустрічають туристів на залізничному та автовокзалі Миколаєва.

Вартість: залежить від тривалості і складності маршруту. Можливо, вам сподобається такий варіант.

Сплав по карпатській річці Черемош

Серед найвищих гірських хребтів українських Карпат несе свої води річка Чорний Черемош. Багатьом вона відома своїми порогами, які так цікаво долати екстремалам. Сплавлятися по річці можна до середини червня, а якщо літо видалося дощовим, то й до середини липня. Так що, якщо не влаштували травневий заплив, то у вас ще є час для гірських пригод. Злежно від навичок і рівня води, можна обрати невеликий одноденний сплав або цілий рафтинг-похід на 100 км. А розбавити річковий відпочинок допоможе сходження на знамениті карпатські вершини. 

Джерело фото: board.com.ua.

Де: учасників сплаву зазвичай забирають з Івано-Франківська.

Житло: якщо запланували багатоденний спуск річкою, то ваше тимчасове житло – намет. Не забудьте взяти все для похідного життя. Якщо все розрахувати, сюди поїхати недорого.

Шолохівський каскадний водоспад

А ви вже викупалися в єдиному рівнинному водоспаді України? «Червоні камені» – це оазис, що розкинувся серед мальовничих пагорбів Дніпропетровської області. Каскадний водоспад найбільш повноводний навесні, але в червні він особливо гарний в обрамленні зелені. Відпочинок у червні в цих краях стане родзинкою вашої подорожі.

Джерело фото: photosight.ru, автор фото – Микита Серцевий.

Де: в 55 км від Нікополя і в 100 км від Дніпропетровська.

«Асканія-Нова»: відпочинок у червні і ціни

Якщо ви не побували у заповіднику «Асканія-Нова» навесні, варто поспішити потрапити в цей куточок в першій половині червня. Адже в цей час степ ще сповнений соковитої зелені, вкритої чарівними квітковими килимами. Але пройде зовсім небагато часу – і всі барви потьмяніють під спекотним сонцем Херсонщини. А під час поїздки обов'язково загляньте на Бирючий острів!

Джерело фото: cnips.in.ua.

Де: «Асканія-Нова» знаходиться в 150 км від Херсона. З обласного центру курсують автобуси. Зручніше подорожувати своїм транспортом або з екскурсією, які часто вирушають від Новоолексіївки.

Вартість: дводенна екскурсія – близько 1000 грн, триденна – 1800 грн. Екскурсія по заповіднику з екскурсоводом у складі групи коштуватиме 45 грн, дитячий – 30 грн. Без екскурсовода, відповідно, 40 і 25 грн. Екскурсія в кінному екіпажі обійдеться в 60 грн з особи для групи 6–8 чоловік.

Біле озеро, Рівненська область

Озеро з дивовижно прозорою водою і білосніжним піском, яким вкрито все дно. Його називають Білим. Сюди їдуть відпочивати і лікуватися, адже вода карстового озера має цілющі властивості. І допомагає омолодитися! Якщо вирушите в ці краї рятуватися від спеки, не забудьте пройтися екостежкою «Білозерські бори».

Джерело фото: uu-travel.com.

Де: в селі Рудка, до якого можна дістатися з Рівного чи Луцька маршруткою.

Вартість: зупинитися можна в кемпінгу або оздоровчому комплексі для працівників Рівненської АЕС (при наявності місць).

Тунель кохання, Клевань

Фотографію дивного Тунелю кохання знає вся Україна. Це найромантичніше місце країни, яке так люблять фотографи і закохані. Найбільш сприятливий час для того, щоб милуватися його красою, мабуть, червень. Молоденькі листя вже зміцніли, досягнувши досконалості форм, а барви все ще зберігають свіжість весни, не виснаженою спекотним літом.

Джерело фото: krasivye-mesta.com.

Де: в 26 км від Рівного, можна дістатися маршруткою.

Вартість: багато екскурсоводів пропонують показати романтичний тунель, поєднавши його відвідування з оглядом інших визначних пам'яток. Ціни стартують від 200 грн.

Свидовецький хребет

Куди не кинь оком – скрізь зеленіючі гори, вкриті соковитими травами, яскравими квітами, стрункими ялинами. Захоплюючі дух панорами відкриваються під час подорожі по хребту Свидовець. Край озер, гірських букових лісів і зеленіючих пасовищ – один з найбільш мальовничих у Карпатах.

Джерело фото: viterman.livejournal.com.

Вартість: тижневий похід у гори з екскурсією – близько 1800 грн.

Вилкове та «Нульовий кілометр»

Одна з найбільш південних точок континентальної України, дивовижна українська Венеція – Вилкове. Жителям доводиться пересуватися по рідному місту на човнах! Звідси стартують екскурсії на цікавий острівець Анкудинів, де є оригінальний пам'ятник – «Нульовий кілометр». Саме тут швидка річка Дунай впадає в Чорне море. І як, побувавши в цьому краю, не побачити красу Дунайського біосферного заповідника?

Джерело фото: apistravel.com.ua.

Де: в 200 км від Одеси, регулярно курсують автобуси.

Вартість: подивитися красу цього краю з екскурсією – близько 700 грн. Можна спланувати самостійну поїздку.

Букові праліси Карпат

Єдине місце Європи, де букові ліси збереглися в первозданному вигляді, – це Україна. Вони досі виглядають, як і тисячу років тому. Букові праліси Карпат входять до Списку світової спадщини ЮНЕСКО. У нас є унікальна можливість побувати в цьому стародавньому світі, прогулявшись екостежко.

Джерело фото: igormelika.com.ua, автор – Igor Melika.

Де: потрібно дістатися до Карпатського біосферного заповідник та Ужанського національного природного парку. Найближча залізнична станція – Рахів.

Вартість: відвідування з екскурсією – близько 1500 грн. Для самостійних мандрівників, можливо, буде зручно зупинитися в Рахові.

Камінне село

Український Стоунхендж і місце сили – так кажуть про Камінне село. Його немає на карті, в ньому немає жодного будинку. Єдині жителі – величезні валуни, що віками сплять під килимом із соковитого моху. У другій половині травня темний сосновий ліс оживає, осяяний промінням сонця: розцвітає азалія понтійська. Життя квітки недовге, але може пощастити побачити її красу на початку червня.

Джерело фото: palamar4uk.livejournal.com.

Де: в село Рудня-Замисловицька їдуть через Олеськ (Житомирська область). Їхати своїм транспортом.

Вартість: одноденна екскурсія з Києва – 390 грн. Якщо подорожуєте самостійно – в 5 км від Олевська є готель.