КВУ: Найбільша загроза виборів у Франківську - це низька явка виборців


Івано-Франківська обласна організація "Комітет виборців України" підбила підсумки голосування на місцевих виборах та промоніторила передвиборчу агітацію кандидатів у мери Івано-Франківська напередодні другого туру виборів.

За оцінками КВУ, вибори пройшли відносно спокійно, без значних порушень, пише Курс.

Напередодні другого туру виборів міського голови в Івано-Франківську істотно зменшилася кількість друкованої агітації.

За словами голови обласної організації КВУ Максима Лисюка, кандидат на міського голову Івано-ФранківськаРуслан Марцінків, агітуючи за себе, зосередився на зустрічах з мешканцями міста та колективами підприємств. Натомість його опонентІгор Насалик зустрічається лише з працівниками великих підприємств.

Також Максим Лисюк відзначив, що приїзди таких ВІП-персон в Івано-Франківськ, як Володимир Гройсман і Міхеіл Саакашвілі, спрямовані на підвищення рейтингу Насалика, хоча Саакашвілі і утримався від агітації.

У КВУ припускають, що явка на виборах у другому турі в Івано-Франківську може бути низькою, оскільки немає виразного лідера. Тому представники організації закликають прийти на вибори і проголосувати, щоби третина міста не обрала мера для всіх.

"Закликаємо франківців мобілізуватися, важливо, щоби виборці прийшли. Низька явка – це найбільша загроза. Може вийти, що меншість обере мера для більшості. Виборці, які думають не про кандидатів, а про Франківськ, можуть не прийти", – відзначив Лисюк.

Він також припускає, що при приблизно однаковій кількості голосів можливі провокації.

"Ми зафіксували прояви спроби підкупу на попередньому етапі, знаємо, як це виглядає, будемо звертатися в міліцію. Мобілізація електорату кандидатів буде точно, буде телефонний обдзвін. Агітація в день виборів буде – ми вже бачимо борди як політичну рекламу без прізвищ кандидатів, але з їхніми впізнаваними гаслами. Готуємося до найгіршого. Будемо проводити паралельний підрахунок голосів, оприлюднимо свої результати вже вранці в понеділок, щоб захистити результат волевиявлення франківців", – підсумував Максим Лисюк.

Хоча преставники обох штабів запевнили КВУ, що не будуть вдаватися до фальсифікації голосування.