Київський чиновник вважає, що камери не найбільша необхідність франківських шкіл


Директор центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук негативно відгукнувся про перспективу встановлення камер спостереження в навчальних закладах Франківська.

Нещодавно стало відомо, що департамент освіти планує обладнати камерами відеоспостереження франківські школи та дитсадки. Деякі містяни підтримують цю ідею, а деякі виступають категорично проти.

Перспектива встановлення камер спостереження не залишилась без уваги і серед столичних освітян. Зокрема директор Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук вважає, що бюджетним закладам і так є на що втрачати кошти, а якість навчання від встановлення камер не зміниться.

"Очевидно, що в закладах цього міста бюджетних, позабюджетних, батьківських коштів немає більше на що втрачати. У всіх закладах освіти там ідеальні туалетні кімнати, узимку тепло, є достатньо гарних сучасних меблів, мультимедійного та іншого обладнання, книг у бібліотеках... Для повного освітянського і батьківського щастя не вистачає лише відеокамер. Так, їх можна поставити у кожному кутку школи, в кожній туалетній кімнаті, в кожному класі... Але, якщо немає в школі толкового справжнього директора і адекватного педколективу - навіть тисяча камер не допоможуть.Бо в голові камеру, крім власної, не поставиш", - написав Лікарчук у соцмережі

Найбільше чиновника обурили слова бізнесмена про те, що затрачені кошти відібються через абонплату.

"Отже, на багато років наперед колективи цих закладів приречені будуть платити за послугу сумнівної потреби та якості. Бо так вирішили чиновники", - вважає Ігор Лікарчук.