Киянин через накладку на банкомат отримав пін-коди до 300 карток прикарпатців


Івано-Франківською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо раніше судимого 32-річного жителя столиці.

А саме за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), ч. 2 ст. 28 ( вчинення злочину за попередньою змовою), ч. 1 ст. 231( незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю) КК України, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний правопорушник, за попередньою змовою із ще одним спільником, з метою незаконного заволодіння чужим майном, упродовж 2014 року встановили несанкціоновані пристрої на банкоматах одного з банків у Івано-Франківську.

Так, використовуючи «накладки на банкомат» та відеофіксацію, зловмисник отримав інформацію з магнітних стрічок банківських карт користувачів після виконання ними операцій на цифровій клавіатурі банкомату.

Таким чином, проникнувши в автоматизовану систему банкоматів, він  заволодів інформацію з магнітних стрічок карт 295 клієнтів банку та їх ПІН- кодами.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 361 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.