Лабіринт можливостей: Франківців запрошують на всесвітню акцію проти торгівлі людьми


У понеділок, 30 липня, о 14:00 на Вічевому майдані відбудеться Всеукраїнська інформаційна акція «Лабіринт можливостей». Акція приурочена до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Цього дня по всій України пройдуть заходи під гаслом #ПротиДІЙторгівліЛюдьми.

У Івано-Франківську акцію організовує Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА та Карітас Івано-Франківськ.

Мета акції – поінформувати населення про актуальність проблеми торгівлі людьми, ознайомити з методами безпечного працевлаштування, навчання та подорожей за кордоном.

"Лабіринт можливостей" – це подорож, яка відкриває можливості працевлаштування за кордоном. Що треба знати, аби подорож була успішною та безпечною? Що необхідно взяти з собою у подорож? Відповіді – питання. І крок за кроком ви, або уникаєте потрапляння у руки торгівців людьми і успішно досягаєте фінішу, або ж ваші відповіді приведуть вас до ризикованих ситуацій, що у реальному житті виявилися б пасткою торгівців людьми.

У такий цікавий спосіб мешканці та гості міста зможуть перевірите свою обізнаність у правилах безпечної подорожі та працевлаштування.

Також волонтери Карітасу покажуть інтерактивну виставу "Чи знаєш, що ти людина".

На акції діятимуть консультативні пункти.  Інформувати людей про проблему торгівлі людьми будуть Головне управління національної поліції в Івано-Франківській області, Івано-Франківськ обласний центр зайнятості, Івано-Франківський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області, Департамент соціальної політики Івано-Фраківської ОДА та БФ «Карітас Івано-Франківськ».

Кожен охочий отримає інформаційні буклети, тематичні браслети та флаєри з інформацією про торгівлю людьми та порадами, як уникнути подібних ситуацій.

На завершення акції всі учасники створять символічне "коло захисту і допомоги" та випустять у небо повітряні кульки, що символізують життя без торгівлі людьми.

Всеукраїнська інформаційна акція «Лабіринт можливостей» проводиться за ініціативи Міністерство соціальної політики України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ).