Легендарні запорозькі козаки повертаються на екрани


Напередодні Чемпіонату Європи з футболу – 30 травня відбудеться довгоочікувана прем’єра нового мультсеріалу “Козаки. Футбол”.

Про це повідомила в коментарі Укрінформу pr-менеджер студії анімації “Baraban”, де працювали над мультфільмом, Альона Михайлова.

“Козаки. Футбол” – це продовження відомого мультика “Як козаки в футбол грали”, знятого 1970 року на студії “Київнаукфільм” Володимиром Дахном.

Сучасна версія – це 26 серій, в кожній з яких головні герої – Око, Грай і Тур – будуть мандрувати різними країнами Європи. “Кожна серія буде присвячена їхнім пригодам в новій країні та кумедним ситуаціям, пов’язаних з футболом”, – зазначають організатори проекту.

Особливість нового сезону – хронометраж. Кожна серія триватиме 2 хвилини. І за цей час глядачі побачать родзинки європейських країн та футбольної тематики.

Над створенням мультфільму працювала творча група студії анміації “Baraban” у складі 50 людей. Режисер – Марина Медвідь, художник – Едуард Кирич, продюсер – Едуард Ахрамович, автор сценарію – Антон Базелинський.

Робота над серіалом почалась в жовтні 2015 року і команда прогнозує подальші роботи в цьому напрямку. “Продовження мультфільму, звісно, буде. Це герої, які є частиною української культури і вони ніколи не втратять актуальність”, – зазначає прес-служба студії.

Прем’єра мультфільму “Козаки. Футбол”відбудеться 30 травня в ефірі каналу “1+1”.