Легенди Станиславова. Фатальне невезіння


Є люди щасливі, середньої вдачі та невезучі. Про останніх кажуть, що вони народились у понеділок. Герой цієї історії, напевно, народився у понеділок 29 лютого високосного року.

На початку ХХ століття в 58 піхотному полку, що дислокувався у Станиславові, тягнув солдатську лямку молодий жовнір. Служба в нього не задалася з перших днів – до бідолахи постійно доколупувались сержанти, його зневажали старші солдати, навіть для вояків свого призову він був посміховиськом. Коли життя у казармі стало нестерпним, юнак вирішив влаштувати собі невеличкий відпочинок і лягти в лазарет. Підстави були, адже під час польового виходу він промочив ноги, відтак боліло горло і трохи лихоманило. Втім, полковий лікар визнав вояка цілком здоровим і відправив служити далі, пише Репортер

Казарми iнфантерiї, вулиця 3 мая, Станиславів. Поштівка з колекції Олега Гречаника

І от, доведений до відчаю хлопець вдався до радикального вчинку. Він піднявся на третій поверх казарми, що стояла на вулиці 3 Мая (теперішня Грушевського, навпроти Білої хати) і… стрибнув з вікна. Зауважимо, що австрійський третій поверх дорівнював радянському п’ятому. Але й тут юнаку не підфартило. Він відбувся лише кількома синцями, нічого не зламав, тож до шпиталю так і не потрапив. Натомість, його чекав карцер.