Легенди Станиславова. Пані Мулярова


Ви колись замислювалися над назвами кафе чи ресторанів? Найчастіше, в них немає нічого креативного, зазвичай це імена власників, іноземних міст чи просто красиві слова.

Однак у випадку з франківською ресторацією під назвою «Перша сімейна ресторація Мулярових» усе значно цікавіше, пише Репортер.

Креативний директор закладу Віталій Качкан згадує, як у 2012 році викупили дві квартири у давній кам’яниці на вулиці Чорновола, 5 та почали робити ремонт. Інтер’єри мусили бути у старовинному стилі, тож робітники зривали штукатурку аж до цегли. І ось одного дня молоток ремонтника пробив стіну і ледь не провалився у порожнечу. Виявляється, що за тонкою перегородкою була прихована ніша!

І в ній знайшли артефакти. Насамперед — невелику пачку австрійських корон, якісь квитанції та фото огрядної пані у старовинній сукні. Напис на звороті прояснив, що то була пані Мулярова, власниця помешкання. Вона стоїть у гордій позі, спираючись на розкритий записник, який теж лежав у схроні.

Найціннішою знахідкою став саме записник, адже Мулярова занотовувала там свої кулінарні секрети. Прізвище господині лягло в основу теперішньої назви закладу. Відтоді багато страв у ресторації готують саме за рецептами пані Мулярової.