Легенди Станиславова. Провалена явка


Центр Івано-Франківська щільно забудований старими австрійськими кам’яницями. Ззовні вони виглядають суперово – прикрашені ліпниною, атлантами, кованими балконними решітками та іншими «наворотами». Однак всередині старі будинки не такі вже й комфортні для життя.

У них височезні стелі, тож якщо, наприклад, треба зняти павутиння, доводиться шукати драбину. В багатьох квартирах стоїть пічне опалення, яке «жере» багато дорогого газу. Не додає зручностей анфіладне планування помешкань, коли кімната переходить у кімнату, пише Репортер

Та найбільший недолік – відсутність санвузлів. Є кам’яниці, в яких, аби потрапити до загального туалету, треба вийти на балкон внутрішнього подвір’я та йти у самий кінець. Особливо «приємною» ця манд­рівка стає взимку, в люті морози.

До того ж, ці балкони не дуже надійні. Так, на Вічевому майдані вже багато років стоїть аварійна двоповерхівка, огороджена зеленим парканом. В середині 2000-х, коли паркану ще не було, туди заб­рів страховий агент. А між квартирами там можна пересуватися лише довгим внутрішнім балконом. І чи то балкон був застарим, чи то агент загрубим, але стався обвал, чоловік упав і таки добряче побився.

Прикрий випадок не залишився поза увагою місцевої преси. Найближчого четверга в одній із газет з’явилася замітка з інтригуючою назвою – «Агент провалився».