Лекції та презентації: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 7 до 13 травня..

Зокрема, у вівторок, 8 травня в драмтеатрі покажуть виставу "На західному фронті без перемін".

Драма за однойменним романом Е.М.Ремарка про події 1917-1918 років - це пронизлива і відверта історія про війну і проти війни. Вони - 20-річні хлопці, солдати Першої світової, "втрачене покоління". Їх вирвали із звичного життя… Їх жбурнули у кривавий бруд війни… Колись вони були хлопцями, що вчилися жити і мислити. Тепер вони — гарматне м'ясо. Замість того, щоб жити і любити, їм доводиться стріляти і вбивати. Вони звикли до окопів і смертей, але зберегли людяність і здатність дружити. Солдати. Тисячі і тисячі навіки ляжуть на полях війни. Тисячі і тисячі тих, що повернуться, ще пошкодують, що не лягли разом з убитими. Але поки — на західному фронті все ще БЕЗ перемін…

У середу, 9 травня о 19:00 в громадському ресторані Urban Spase 100 відбудеться відкритий ефір "Обережно, Мох!".

В рамках програми "Обережно, Мох!" відбудеться публічна розмова на сцені громадського ресторану Urban Space 100 продюсера гурту «Перкалаба» / «Familia Perkalaba Олега "Mox" Гнатіва із Roman Grygoriv, композитором і мультиінструменталістом у NOVA OPERA, а також співзасновником та президентом PORTO FRANKO.

Світлина від Urban Space Radio.

У четвер. 10 травня о 18:00 в студентському простірі Paragraph відбудеться лекція про основи сортування сміття.

Вступна лекція від Roman Boleychuk про основи сортування сміття та концепцію Zero Waste. На лекції Ви зможете дізнаєтись чому необхідно у XXI столітті сортувати сміття та отримаєте практичні поради, як це правильно робити.

Світлина від ЕкоМарафон - ФРІ Івано-Франківськ.

Цього ж дня, о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 розкажуть як стати мільйонером за 2 години у В’єтнамі.

Цікаво, як організувати собі подорож Південно-Східною Азією? Запрошуємо на зустріч з Терезою Кавінською: «Як стати мільйонером за 2 години у В’єтнамі». В минулому році наша гостя прожила три місяців у В’єтнамі. Вивчала культурні особливості країни, звикала до в’єтнамської кухні, заробляла на життя і на продовження подорожі, навчалася на курсах серфінгу, звикала до контрастів і, зрештою, повернулася додому, щоб готуватися до нової мандрівки. Ви дізнаєтеся: як спланувати самостійну мандрівку, знайти собі житло і роботу у В’єтнамі, а додому повернутися з новим телефоном.

Світлина від Urban Space 100.

У п'ятницю, 11 травня о 18:00 на стадіоні "Рух" відбудеться футбольний матч Прикарпаття - Полісся.

Світлина від МФК Прикарпаття.

Цього ж дня, о 20:00 на Промприладі відбудеться RAP-петиція Юрія Іздрика.

Для любителів культурно відтягнутися. Будуть танці, хороші тексти, щирі розмови на барі та хороший алкоголь. Не буде резервації стільців та пафосу. Вільний простір, вільні люди, вільна музика.

Світлина від Агенція освітніх та культурних івентів ІНШІ.

У суботу, 12 травня о 13:00 на площі Івана Франка стартує відкриття Мотосезону 2018.

Залізною вібруючою рікою прокотимось вулицями старого міста, здригнем вікна осель гуркотом диких моторів, прикуєм до себе погляди містян і заставимо серця панянок схвильовано затьохкати, покажемо кожному, що таке залізне братство. Вас чекає насичений день: святково прикрашене місто, відвідини ярмарки та Свята ковалів, вуличні смаколики, а також, прихильність представниць слабкої статі!

Світлина від WILD BIKER MCC.

Також у суботу, 12 травня о 17:00 в громадському ресторані Urban Space 100 проведуть лекцію-тренінг: як допомогти людині з інвалідністю.

Організатори навчать як правильно поводитися та допомагати людям з інваліднюстю. Вони покажуть та розкажуть, дадуть спробувати власними руками, як підтримати людину, коли вона цього потребує. Від елементарного до складного.

Світлина від Urban Space 100.

У неділю, 13 травня о 16:00 у Муніципальному центрі дозвілля проведуть святковий концерт до Дня Матері.

Мати - найдорожча людина, якій ми зобов’язані не тільки життям: мама завжди поряд, вона - найкращий друг і порадник. Хотілося б привітати з цим великим святом усіх матерів та побажати їм нескінченного родинного щастя та взаєморозуміння зі своїми дітьми.

Світлина від Оксана Савчук.

Окрім того, о 18:00 в приміщенні Театру Ляльок «Новий театр» покаже психологічний трилер «Людина-подушка».

«Людина-подушка» - повний треш від всесвітньо відомого драматурга Мартіна Макдонаха. Вистава не дасть глядачу ні на мить розслабитися всі 2,5 години. Вона побудована в форматі мікросцени – глядач сидить прямо на сцені і зблизька спостерігає за грою акторів.

Світлина від НОВИЙ ТЕАТР.