Lexus, "Лігос" та рейтинг Порошенка: Голова ОДА відповів на незручні питання


Сьогодні, 19 квітня голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук провів зустріч з журналісти.

Причину зібрання пояснив просто - вирішив бути більш публічним, частіше зустрічатись з журналістами та відповідати на всі запитання, "аби не ходили плітки", інформує кореспондент Бліц-Інфо.  Гончарук зауважив, що нещодавно звітував на колегії та сесії обласної ради, тож нічого нового про останній рік діяльності на посаді не розповість. Тому запропонував одразу перейти до запитань. Першим у Олега Гончарука поцікавились, яким чином його дружині вдалось купити Lexus 2014 року випуску за 45 тисяч гривень. Адже саме така сума зазначена у його е-декларації за 2016 рік.

«Дружина купила Лексус за таку суму, бо він був у поганому стані. На момент покупки його технічний стан відповідав ціні. Було набагато більше вкладено у ремонт, аніж заплатили за авто. Так, це не помилка, за авто дружина заплатила 45 тисяч гривень», - пояснив очільник ОДА.

На запитання, чи не пов'язане його бажання бути більш публічним з падінням рейтингу Петра Порошенка, Гончарук віджартувався:

"Я готовий навіть щотижня зустрічатись з журналістами, якщо від моєї скромної персони ростиме рейтинг президента", -  відповів ставленик Порошенка.

Також очільнику Прикарпаття нагадали про його трирічну обіцянку - відійти від бізнесу та поцікавились, чому компанії "Лігос" немає у декларації, якщо він її лиш переписав на батька та доньку. Олег Гончарук запевнив, що свою обіцянку виконав - востаннє на території "Лігосу" був півтори роки тому і те - на екскурсії.

"У декларації вказують лиш членів сім'ї, які живуть разом. Мій батько та доросла донька проживають окремо, тож юридично я не маю до них жодного відношення. Всі бізнесові справи давно передав, тому, вважаю, обіцянки дотримався", - запевнив посадовець.

Також зайшла мова про роботу з призначеними через конкурс. Очільник Прикарпаття запевнив, що призначення посадовців на конкурс є правильним, бо вони є фаховими та знають закон.

«І не важливо, чи мені комфортно з ними працювати, бо це йде на користь області», - підкреслив Гончарук.

Цікавились журналістами також провадженнями через держзакупівлі департаменту охорони здоров'я, позицією Гончарука щодо міні-ГЕС на Дністрі, співпрацею з обласною радою та мерією Франківська, об'єднанням територіальних громад в області.

"З ОТГ на Прикарпатті не найгірша ситуація. Насильно об’єднувати ніхто не буде. Білозерізька громада та село Устеріки, яке не хоче об’єднуватися, є проблемною, бо закон не має зворотної дії.  Важко сказати, яким чином вирішуватиметься ситуація, можливо шляхом окремого адміністрування. В будь-якому разі держадміністрації мають припинити своє існування, а замість них будуть виконкоми

"Щодо тендерних процедур, то я б не хотів давати свою оцінку. Ми це обговорювали з попереднім керівником Мироном Матейком, там є багато проблем. Втім, оцінку щодо відкритих проваджень маю давати не я, а прокуратура, а крапку ставити – суд.

З голової Івано-Франківської обласної ради Олександром Сичем та міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим у нас є розуміння та добра співпраця. Я пишаюся тим, що при складній політичній ситуацій, різнопартійному складу в радах Івано-Франківськ є зоною безконфліктності. Всі питання, які стосуються інтересів краю, інтересів Івано-Франківська вирішуємо у компромісному варіанті. У політичних питаннях я з ними не погоджуюсь, але ми не змішуємо політику з господаркою і за це я їм дуже вдячний.

"Вважаю, що нам треба розвивати туристичний і рекраційний потенціал області. Створено КП “Дністровський каньйон”, ведеться робота щодо визнання території національним парком.  Без обговорення та загальної дискусії ніяких міні-ГЕС бути не може. Я народився у цьому краї, прожив тут все життя і моя позиція така – я не хочу, щоб ці станції були на Дністрі", - висловив свою позицію голова ОДА.

Наостанок журналісти поцікавились, як виникла ідея зняти незвичний ролик-запрошення на "Карпатський простір"

“Сергій Басараб на день народження подарував такий гуцульський “кептарик” – він в нас є депутатом від Верховини. Я хоч народився на рівнині, але рахую себе гуцулом і вважаю, що маємо пишатись нашим колоритом. А на дах мене покликали журналісти “Галичини”. І був їм вдячний коли побачив таку красу - Івано-Франківськ з висоти пташиного польоту. І можу сказати, що готовий залізти і на телевежу, тільки щоб на Прикарпаття їхали туристи, - жартома відповів Олег Гончарук