Лідер списку до Івано-Франківської облради Василь Гладій вважає, що «Батьківщина» могла мати кращий результат


До Івано-Франківської обласної виборчої комісії тільки но почали привозити перші протоколи від дільничних комісій. Тим не менш, результати паралельних підрахунків свідчать, що депутатами облради стануть представники від шести партій.

Кореспондент Бліц-інфо поцікавився оцінкою виборів та попередніх результатів в очільників списку партій-лідерів. Зокрема, у першого номеру до Івано-Франківської облради від ВО «Батьківщина» Василя Гладія, партія якого за паралельними підрахунками набирає понад 14%.

Політик вважає, що «Батьківщина» заслуговувала на кращий результат. 

«Звичайно, ці результати є попередніми, тому можна тільки умовно говорити про відсотки та кількість депутатських мандатів, які "Батьківщина" отримає в обласній раді. Рідко бувають політики, які повністю задоволені підтримкою на виборах, тож і нам важко сказати, що ми задоволені на всі 100% . Як завжди, маємо райони, де є добрий результат, а є такі де є й гірший. Вже побачимо, який буде середній, але вважаю, що «Батьківщина» могла мати і кращий результат. Водночас, хочу подякувати всім виборцям, які нас підтримали. Це для нас означає, що треба продовжувати працювати на благо громади. Що стосується майбутньої роботи в облраді, то про це зараз говорити важко. Ти не менш, мушу зауважити, що ми готові співпрацювати з усіма політичними силами, які будуть представлені в обласній раді та налаштовані на конструктив", - зазначив Гладій.

Щодо оцінки виборчого процесу загалом, то лідер списку "Батьківщини" вважає його прийнятним

"Загалом можу зауважити, що вибори відбулись відповідно до закону, адже відвертих порушень ми не зафіксували. Але дрібні таки були, і доволі багато. Знаю, що наші спостерігачі на окремих виборчих дільницях  їх фіксували. Але наразі не думаю, що є такі грубі порушення, які могли б істотно вплинути на результат волевиявлення. Зараз дуже важливо, аби правильно підрахували голоси, оформили протоколи та чітко, відповідно закону вирахували відсотки", - підкреслив Василь Гладій.

До теми: ОВК отримала перші протоколи з чотирьох дільниць Прикарпаття

Лідер списку «Свободи» до Івано-Франківської облради Олександр Сич: Наші результати стали пропорційними до наших зусиль