Лідер списку «Свободи» до Івано-Франківської облради Олександр Сич: Наші результати стали пропорційними до наших зусиль


До Івано-Франківської обласної виборчої комісії тільки но почали привозити перші протоколи від дільничних комісій. Тим не менш, результати паралельних підрахунків свідчать, що депутатами облради стануть представники від шести партій.

Кореспондент Бліц-інфо поцікавився оцінкою виборів та попередніх результатів в очільників списку партій-лідерів.

Перший номер до Івано-Франківської облради від ВО «Свобода» Олександр Сич оцінює отриману підтримку виборців позитивно.

«І до обласної, і до міської ради ми підтвердили той результат, який мали в 2010 році. Звичайно, остаточних результатів ще немає, але наш паралельний підрахунок це підтверджує. Свобода показала, що вона життєздатна, бойова партія. Наші результати стали пропорційні до наших зусиль. Очевидно, що ми не маємо таких ресурсів, що мають провладні партії, чи партії, які мають за собою серйозне фінансове підґрунтя і належать олігархам. Нам важко було їм протистояти, але наш досвід помножений на нашу енергію та ідеологічну затятість дав всій результат», - підкреслив політик.

Водночас, на думку свободівця, порівняно невисока явка показує, що люди висловили всій владі протест ногами.

"Якщо порівнювати з попередніми місцевими виборами, то явка цьогоріч нижча буквально на 2%. Тобто, вона тоді теж була невисокою. Загалом, на місцевих виборах вона традиційно є невисокою в містах, і трошки вищою в селах, бо люди там більші консервативні, обов’язковіші. Тим не менш, показник такої явки після всіх подій свідчить, що люди висловили свій протест ногами і просто не пішли на вибори. І на це є кілька причин. Зокрема, і в знак протесту проти безвідповідальності влади. Проти того обману, який вони отримали після революції Гідності, під час дочасних президентських і парламентських виборів. І боротьба з корупцією, і рівень життя та соцстандартів, і так звана децентралізація, і завершення війни. Як ці обіцянки виконуються, люди бачать, тож і відреагували відповідно. Також не йдучи на вибори, люди проголосували "проти" тих брудних технологій, які і далі застосовуються деякі політики проти опонентів. Тож всі ці спроби зазомбувати виборця обернулися ігноруванням з їхнього боку», - вважає Олександр Сич. 

До теми: До Івано-Франківської облради проходить шість партій, - паралельний підрахунок