Лікарі обласної дитлікарні вимагають виплатити індексацію зарплати


Понад двадцять працівників обласної клінічної дитячої лікарні знову звернулись до управління Держпраці через індексацію зарплат.

Лікар-анестезіолог інтенсивної терапії для новонароджених Уляна Дубініна розповідає, що у січні лікарі  випадково дізнались, що минулого року працівникам не виплачувалась індексація зарплат. Після цього до адмінвідповідальності притягнули бухгалтера. Медик зазначає, попри те, що двом працівникам вдалось через суд отримати кошти, іншим керівництво відмовляє у цьому. Вже у лютому лікарі звернулись в управління Держпраці, а наступного дня на нас почали чинити тиск.

"Через декілька днів головний лікар зібрав збори та вимагав забрати заяву з Держпраці погрожуючи нам скоротити відділення, відправити у неоплачувану відпустку і так далі", - розповідає Дубініна.

За їхніми словами, окрім невиплати індексації у їхній лікарні є й інші порушення. Медики підкреслюють, що декілька разів вже звертались в управління Держпраці, востаннє отримали дуже розмиту відповідь, тому цього тижня вони знову прийшли на прийом.

Керівник управління Держпраці Ігор Росипайло каже, що їхні працівники цього року вже провели шість інспекційних відвідувань де дізнались, що за 2015 та 2016 роки медикам не виплачували індексацію. Інспектори управління склали на керівника лікарні припис, а через не його виконання склали протоколи.

"Іншої можливості, як говорити з головою ОДА та облради щоб знайти кошти я не бачу. Але ще є суд, і є його рішення. Практично у всіх таких справах виграють працівники. Ми застосували всі можливі механізми впливу", - зазначає Росипайло.

Наразі медики шукають справедливості в суді.

До теми: Сотня медиків обласної дитлікарні поскаржились до Держпраці на керівника