Лікарі Прикарпаття знову вирушають на Луганщину


Днями група прикарпатських лікарів знову вирушає в Луганську область, щоб надавати медичну допомогу військовим та цивільному населенню в зоні АТО.

Таку роботу ініціював головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк, який під час військової служби бачив нестачу медичних працівників на цій території країни. Перша група лікарів уже працювала восени в лікарні міста Попасна. Тоді медики з Прикарпаття провели близько 60 операцій різного плану.

„Робота, започаткована моєю командою, а саме допомога цивільному населенню та військовим Попаснянського району, триває. Після того, як до Івано-Франківська повернулася група лікарів, до Попасної одразу поїхали хірург і терапевт з м. Верховина Івано-Франківської області.

На сьогодні ситуація в Попаснянському районі досить критична, там відсутні військові лікарі і медики-волонтери. Залишилося тільки кілька місцевих медичних працівників. Мені зателефонував головний лікар міста Попасна Олександр Ковальчук і попросив про спеціалізовану медичну допомогу для жителів району. Нам уже підібрали пацієнтів, яким потрібно провести спеціалізовані операції”, – розповів Тарас Масляк.

Цього тижня в зону АТО вирушають два хірурги, терапевт, судинний хірург, травматолог і комбустіолог. Вони надаватимуть допомогу мешканцям Луганської області орієнтовно протягом десяти днів, залежно від кількості пацієнтів.

Також медики повезуть для лікарні м.Попасна близько 50 ліжок, як терапевтичних, так і функціональних, матраци та обладнання для лікарняної кухні.