Лікарі з США консультуватимуть хворих Івано-Франківська


Триває співпраця медиків Івано-Франківська із лікарями Сполучених Штатів Америки. Минулого року американські колеги допомогли розвитку кардіохірургії міста, подарувавши дороговартісне обладнання.

. Протягом останнього року значну допомогу отримав підрозділ, в якому проходить військову службу головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк. Медики Сполучених Штатів передали карету „швидкої медичної допомоги”, інструментарій, перев’язочний матеріал, тощо.

Незабаром лікарі США приїдуть до Івано-Франківська з благочинною акцією – проведення консультативно-методичної допомоги для пацієнтів та проведення навчання для лікарів міста.

Приїдуть два хірурги, які оперуватимуть органи черевної та грудної порожнини, уролог-онколог, який займається урологічною онкологією та урологією, лікар-онколог, який займається онкологією та хірургією, відомий пластичний хірург, який займається дефектами шкіри, кістковими проблемами, естетичною косметологією та дефектами після травм, опіків, родових вад. Також приїдуть декілька лікарів терапевтичного напрямку, які разом з нашими лікарями будуть поводити консультативно-методичну роботу по різних напрямах – гастроентерологія, ендокринологія, тощо. Американські медики привезуть також обладнання, яке залишать в міських закладах охорони здоров’я.

"Звертаюся до жителів міста та області: з 30 травня ви можете звертатися у приймальний покій Центральної міської клінічної лікарні і вас скерують на консультацію до американських спеціалістів. Бажано мати з собою результати аналізів, або рентген-обстежень, заключення лікарів, які вас консультували раніше”, – наголосив Тарас Масляк.