Літня міська лабораторія у Франківську: як і хто може податися


У вівторок, 15 травня, відбудеться прес-конференція, присвячена відкриттю міської лабораторії від MetaLab, де франківці зможуть навчатися, досліджувати та створювати проекти для міста

Участь буде безплатною за попереднім відбором. Як долучитись до роботи лабораторії, організатори розкажуть о 13.00 у просторі MetaLab на «Промприладі» (вул. Сахарова 23Ж, «Промприлад.Реновація», металеві сходи перед центральним входом, третій поверх)

Урбаністична лабораторія від MetaLab — це дослідницько-проектна лабораторія, присвячена дослідженню актуальних проблематик міста.

Тема літньої лабораторії — «Зміна на заводі «Промприлад». Постіндустріальне в постсоціалістичному»: це буде дослідження заводу «Промприлад» і району навколо. Завдання — подивитись на зміни цієї локації під різними кутами, розглянути ймовірні сценарії впливу проекту «Промприлад.Реновація» на район, його мешканців, теперішніх і майбутніх користувачів «Промприладу».

Хто може долучитись до лабораторії, що і як робитимуть її учасники, що вона дасть  місту, хто буде кураторами? На ці та інші запитання дадуть:

Анна Доброва, координаторка урбаністичного напряму платформи «Тепле Місто»

Анна Пашинська, архітекторка, урбаністка

Лабораторія стартує 31 травня і триватиме два місяці — до 21 липня. Подавати заявку на участь можуть архітектори, урбаністи, соціологи, економісти, дизайнери (практики, промисловий, графічний дизайн, дизайн меблів та просторів), майстри, активісти, ініціатори просторових проектів, орендарі пілотного проекту Promprylad. Renovation, студенти, митці та всі, хто цікавиться дослідженням міста і його середовища.

Участь у лабораторії безплатна із попереднім відбором. Слід зареєструватися. Набір на лабораторію триватиме до 23 травня. Деталі — на сайті MetaLab, а також на зустрічах:

16.05, 11:00 – ІФНТУНГ, кафедра архітектурного проектування, макетна майстерня, (Карпатська 13)

16.05, 14:00 – Навчально-науковий інститут мистецтв ПНУ, ауд. 202 (Сахарова 4а)
16.05, 18:00 – студентський простір Paragraph, гуманітарний корпус ПНУ (Шевченка, 57)
17.05, 18:00 – зустріч у METALAB (Сахарова 23)
21.05, 18:00 – зустріч в Urban Space 100 (Грушевського, 19)

МETALAB — платформа розвитку міських просторів Франківська. Це фізичний майданчик на «Промприладі», а водночас — і спільнота, яку творитимуть усі, хто любить Франківськ і прагне поліпшувати міське середовище.  Урбаністична лабораторія є одним із напрямів діяльності МETALAB.