Локація Експериментальна музика: Футуристична Служба Божа


18 червня о 14:00 на локації "Експериментальна музика" (Художній музей) у рамках фестивалю Porto Franko відбудеться футуристична Служба Божа, яка поєднає в собі кілька світових релігій та культурних практик.

Футуристична Служба Божа, яка поєднає в собі кілька світових релігій та культурних практик:

– звуки футуристичного органу Bambuso sonoro;
– мусульманські наспіви та звуки кори сенегальского музиканта Кеби Ціссохо;
– католицький солоспів “Salve Regina” у виконанні мецо-сопрано Олександри Мельє та віолончелістки Жанни Марчинської;
– буддійські мотиви у виконанні китайської виконавиці на існтрументі Піпа Чень Мен’яо;
– сакральну музику греко-католицької церкви у виконанні хору «Cantemus».

Камерний хор «Cantemus» церкви Царя Христа монастиря отців Василіян УГКЦ м. Івано-Франківська створено 2000 року. Його заснував художній керівник і регент Ігор Дем’янець. Основа діяльності колективу — участь у святочних і недільних Богослужіннях у церкві монастиря.

Чільне місце в репертуарі посідають найкращі зразки української та світової духовної музики. Твори М. Березовського, Д. Бортнянського, А. Веделя, О. Кошиця, К. Стеценка, М. Леонтовича, Д. Січинського, А. Гнатишина, О. Архангельського. У доробку колективу — численні компакт-диски та концертні турне.

Вагомою і почесною подією колективу була участь у Святій Літургії зі Святішим Отцем Іваном Павлом II у м. Києві (червень 2001 р.). Камерний хор «Cantemus» — учасник численних міжнародних фестивалів в Польщі, Австрії, Словаччині.

Oleksandra Mailliet (Олександра-Ярина Турянська) українська співачка (mezzo-soprano, contralto) та етномузиколог, яка мешкає у Франції.
Як солістка реалізується у численних мультидисциплінарних та експериментальних проектах та як актриса музичного театру( як у «SONG TREE », Нью-Йорк, США, з групою «Yara» театру La Mama і разом з «Gogol Bordello»,чи кількарічний контракт з Compagnie des Mers du Nord для спектаклю «HAIR MUNDO FREI, Messe pour un Temps Futur »). Як солістка приймала участь у виконанні 2ї симфонії Малера, Реквієму Моцарта, ораторіальних творів Вівальді та Перголезі, Верді та Бетховена.
У 2015 році у рамках Гогольфесту Олександра приймає участь у опері-реквієм “IYOV”, проекту Nova Opera, що був неодноразово показаний на різних сценах України та Європи.
Виконання співачкою «Salve Regina. Veriditas» як частини MISSA SOLEMNIS є водночас фрагментом актуального особистого масштабного проекту під назвою «Та, що ловить вітер і йде по воді».

Чень Мен’яо(Chen Mengyao)
Молода артистка, виконавиця на інструменті Піпа. Володіє різноманітними техніками гри, виконує традиційну та сучасну музику, популяризуючи цей китайський народий інструмент в різних країнах. Неодноразово прймала участь в різних радіо- та телепроектах, має особливий емоційний, вільний та водночас автентичний стиль гри.

Жанна Марчинська, віолончель, солістка ансамблю НОВА ОПЕРА, приймала участь у створенні перформансів опера-реквієм «Йов», опера-цирк «Вавилон», сонОпера «непрОсті», жах-опера «Гамлет». Приймає участь як солістка в складі різноманітних ансамблів Нової музики, джаз, рок колективах.