Локація Експериментальна музика: Проект від Sed Contra Ensemble “Austritt”


15 червня о 19:00 на локації "Експериментальна музика" (Палац Потоцьких) у рамках фестивалю Porto Franko відбудеться Проект від Sed Contra Ensemble “Austritt”

“Austritt” – це вихід за межі, вихід у нові культурні контексти та звукові зони. Виконавці-композитори київського колективу сучасної музики Sed Contra Ensemble представлять авторський проект, де поєднаються структура та спонтанність, точність та імпровізація, слідування імпульсам та баланс. На грані різних взаємодій скидаються канони, виникають і прокидаються незвідані раніше нові форми співтворчості.

Проект “Austritt” – це спроба спровокувати виклик, нові форми музичного мислення, протилежні до трафаретних стандартів. Sed Contra Ensemble створено 2013 року за ініціативою композиторів Сергія Вілки, Віталія Кияниці та Андрія Мерхеля. У складі ансамблю – лауреати численних міжнародних конкурсів. Ансамбль виконує камерну музику від початку ХХ ст. і до сьогодення, презентує серії концертів музики молодих композиторів, проекти нової імпровізаційної та електронної музики. За роки існування колектив презентував низку авторських проектів та виконав прем’єри творів багатьох світових та вітчизняних композиторів. Ансамбль брав участь у фестивалях “ГогольFest”, “Контрасти”, “Kyiv Music Fest”, “Kyiv Contemporary Music Days”, “Два дні і дві ночі нової музики”, “Міжнародний Форум Музика молодих”, “Lviv Hindemit Fest”, “Музичні прем’єри сезону”, “FreeFest”, “Porto Franko”, “Poznanska Wiosna Muzyczna”, “Ukraińska Wiosna” (Польща), форумі “Донкульт”, міжнародних проектах “The interaction of dance and music”, “EM-VISIA”, проектах “Alliance 22”, “Sonor Continuus”. З 2015 року Sed Contra Ensemble співпрацює з Новим театром на Печерську. Серед спільних проектів – вистава “Гессе. Притчі” та Лабораторія музики і театру “Sound. Voice. Silence”.