Локація Театр: Вистава "Піфійськая ораторія"


18 червня о 18:00 на локації "Театр" (Драмтеатр) у рамках фестивалю Porto Franko відбудеться вистава "Піфійськая ораторія"

Вперше в Україні гастролі польського театру «Ґардженіце». В цій постановці слова стародавніх дельфійських мудрощів нерозривно сплітаються з пластикою, звучанням голосів та музикою в різноманітну та цілісну послідовність. В поєднанні з динамікою та енергією, що характеризують театр Станєвського та акторів «Ґардженіце», у виставі присутні нотки витонченості та ліризму, які несуть відчуття умиротворення, замкненого у первісному акті боротьби і люті.

Вистава нагадує ритуал, в якому глядачі і актори разом беруть участь в якомусь таємничому обряді спілкування зі своїми стародавніми предками, які шляхом віщування та філософських роздумів намагались отримати ключ до таємниць людського буття і Всесвіту.

Осередок театральних практик «Ґардженіце» - польська театральна група, що виникла в 1977 році з ініціативи Влодзімєжа Станєвського. Театр розміщується в селі Ґардженіце біля містечка Пяскі, у рештках маєтку XVII століття. Вибір осідку на віддалі від культурних центрів був пов’язаний із ідеєю театру, що передбачала пошук нових натуральних теренів для мистецьких подій. У цьому районі взаємодіяли віками кілька культур – польська, білоруська, українська та єврейська. Колектив отримав міжнародне визнання, критики відносять його до типу експериментального антропологічного театру.

Виконавці - Mariusz Gołaj, Agnieszka Mendel, Marcin Mrowca, Joanna Holcgreber, Anna Dąbrowska, Lia Ikkos Serrano, James Brennan, Martin Quintela, Dorota Kołodziej

Музинти Gabriela Żmigrodzka, Karolina Rudaś, and originally: Orient Express Orchestra conducted by Mikołaj Blajda.