Локація Tropic Stage: Tropic Fest


16-18 червня p 15:00-18:00 на локації "Tropic Stage" (Палац Потоцьких) у рамках фестивалю Porto Franko відбудеться Tropic Fest

Ion din Anina (Ійон дін Аніна) – це глобал бейс діджей. У своїх сетах він міксує традиційну фолк музику з новими стилями електронних бітів. Він спеціалізується на поєднанні балканської музики з усіма стилями урбан музики, роблячи вкраплення інших звучань, таких як кумбія, африканська музика і всі можливі течії Середземномор’я. Простір глобального звуку створюється там, де є місце усій музиці: цього світу та навіть інших планет. Сьогодні цю музику часто називають глобал клаб музикою або глобал бейс. Ion din Anina крутиться за пультами понад 10 років, він беззаперечний представник Балканської сцени в Іспанії. Він гастролював по усій Європі: Берлін, Копенгаген, Барселона, Дублін, Париж, Лондон, Мадрид і Мілан – лише короткий перелік міст, де Ion din Anina грав. Виступав також на деяких міжнародних фестивалях, таких як Fusion (Німеччина), Carnemvale (Італія), AlRumbo і Etnosur (Іспанія), Goulash Disko (Хорватія). Він ділив сцену з Fanfare Ciocarlia, Systema Solar, Sargento Garcia, Ojos de Brujo, Chico Trujillo, Skipamp Die, Brooklyn Gypsies, Bombino, Filastine, Shazalakazoo, Miss Bolivia, Faauna or Sara Hebe, і такими діджеями як Shantel, Uproot Andy, Dunkelbunt, Rafael Aragon, Bigote, Panko, Robert Soko і багато багато інших.

Tommy Cobre (Томмі Кобре) народився в Калі, Колумбія, світовій столиці музики сальса. Він зростав у Колумбії, між жвавим містом і глибинами гір Анд, цілодобово серед музики і танцю. У 17 років переїхав до Алмерії, Іспанія і, натхненний своїми музичними впливами, став активною частиною сцени нічних клубів, граючи як діджей і просуваючи танцювальні вечірки. З часом він став одним із найбільших промоутерів і культурних агітаторів південної Іспанії, із його двома командами: Rough & Rude Soundsystem і City Cobras, які спеціалізуються на реггі, кумбіа, африканському звучанні і фанку. Коли Томмі не організовує вечірки, він грає як діджей в клубах і на фестивалях Іспанії, запалюючи танцмайданчики тропічним звучанням: від сальси і кумбії з його рідної Колумбії до денсхолу, тропікал бейсу і рутс-реггі.
Javiro (Хавіро), родом із Південної Іспанії є співдиректором і резидентом проекту Вапапура. Як рушійна сила Вапапури у пошуках нових контекстів для танцювальних подій, він був піонером у створенні перших денних танцювальних вечірок просто неба, на сонячній енергії. Це відбувалось в Іспанії та Колумбії в рамках таких подій як “Perdiz Tropical”, “Sonera Solar” і “Tropical Camp”. Як діджей, він любить змушувати людей танцювати, досліджуючи вплив тропічної музики, що руйнує границі у музичних стилях усього світу. На його власних подіях в Іспанії і подіях в Бельгії, Колумбії, Південній Африці та Німеччині, Джавіро ділив сцену з Throes + The Shine, Uproot Andy, Sargento Garcia, Nicola Cruz, Richard Blair, Hector Buitrago, Caballito, Tremenda Jauria, El Tunche Sound Systema, Maga Bo, Guacamayo Tropical, El Remolón, Candeleros..