Львівська залізниця анонсувала скорочення приміських потягів


Львівська залізниця цьогоріч зазнала збитків на 1,7 млн грн від перевезення пільгових категорій пасажирів в Івано-Франківській області.

Місцева влада відмовилася відшкодовувати кошти, тож керівництво регіональної філії вирішило скасувати низку приміських поїздів або обмежити маршрути та періодичність їх курсування, пише Збруч

«Повідомляємо, що протягом 2016 року регіональна філія "Львівська залізниця" понесла збитки від перевезення пільгових категорій у приміському сполученні на суму 74 млн грн, в тому числі по Івано-Франківській області – 8,3 млн грн.

З початку 2017 року ці збитки вже складають понад 15 млн грн, а по Івано-Франківській області – понад 1,7 млн грн. Згідно із чинним законодавством України, місцеві органи виконавчої влади повинні компенсувати залізниці збитки за перевезення пільгових категорій громадян у приміському сполученні», – ідеться в повідомленні.

Минулого року Івано-Франківська міська рада, Коломийська міська і районна ради, Яремчанська, Клуська міські ради, Галицька, Городенківська, Долинська, Надвірнянська, Рогатинська, Снятинська і Тисменицька районні ради відмовилися укладати договори із Львівською залізницею на відшкодування коштів за пільгові перевезення, що призвело до зростання збитковості приміських перевезень, додали у перевізника.

«Недоотримання коштів не дає змогу належним чином підтримувати технічний стан рухомого складу. Попри відсутність підтримки з боку місцевих органів виконавчої влади Івано-Франківської області, залізниця продовжує виконувати свою соціальну функцію, забезпечуючи в добу курсування 24-х пар приміських поїздів, а також завжди своєчасно сплачує всі податки до місцевих бюджетів.

Внаслідок відсутності належної компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів і не покращення ситуації регіональна філія не матиме можливості вже найближчим часом забезпечувати організацію залізничних перевезень у приміському сполученні по Івано-Франківській області та буде змушена скасувати низку приміських поїздів або обмежити маршрути та періодичність їх курсування», – повідомили у Львівській залізниці.