Мальтійці збирають «Валізи у майбутнє» для прикарпатських дітей-сиріт


Для «першачків» – перший портфелик. А для випускників – «Валіза у майбутнє». Таку акцію започаткували волонтери Мальтійської служби допомоги в Івано-Франківську.

Аби зібрати речі першої необхідності для учнів випускних класів Печеніжинської спеціальної школи-інтернату. За допомогою звернулися до небайдужих. Аби заохотити людей до доброї справи, організували фотовиставку. На світлинах – тих самих 18 випускників, пише ВЕЖА.

Під час благодійної фотовиставки волонтерам вдалося зібрати основну частину коштів. За них закупили валізи. Та наповнили їх.

Вартість однієї валізи – близько п’яти тисяч гривень. Благодійний набір волонтери планують доукомплектувати флешками і пледами. А якщо дозволять ресурси – ще й вишиванками. Усе це відвезуть у Печеніжинську школу-інтернат . На останній дзвінок. А поки продовжують збирати благодійну допомогу.

Щороку 20 шкіл-інтернатів на Прикарпатті випускають близько двох сотень дітей, кажуть волонтери. Лише 5 відсотків із них вступає до вищих навчальних закладів. Близько 85-ти – до ПТУ. А решту – ідуть працювати. Так і не здобувши фаху.