Мар'їнку й Красногорівку накрили зі 120-мм мінометів


Минулої доби підтвердили 54 випадки відкриття вогню. З них 22 - на донецькому, 20 - на маріупольському та 12 - на луганському напрямках.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО у Facebook, пише Gazeta.ua.

На донецькому напрямку під ворожий вогонь важкої артилерії потрапила Новобахмутівка. Поблизу Верхньоторецького ворог застосував міномети калібру 120 мм. В Авдіївці та Новоселівці Другій супротивник відкривав вогонь із мінометів, гранатометів та кулеметів великого калібру. У Пісках, Троїцькому та Кам'янці - з гранатометів різних систем. А в Луганському залучив БМП та великокаліберні кулемети. В районі Авдіївки активізувався ворожий снайпер.

На маріупольському напрямку супротивник з мінометів калібру 120 мм відкривав вогонь по позиціях в Мар'їнці та Красногорівці. По захисниках Широкиного неодноразово вів вогонь з мінометів калібру 82 мм та гранатометів. У Гнутовому, Водяному та Новотроїцькому застосував гранатомети та кулемети. А у Гранітному - стрілецьку зброю. Снайперська активність на цьому напрямку зафіксована у Широкиному, Гнутовому та поблизу Мар'їнки.

На Луганщині противник ввечері порушив режим тиші, відкривши вогонь із гранатометів та стрілецької зброї у Лопаскиному. Міномети 120-мм калібру та гранатомети застосував у Кримському, де проявив себе також як снайпер. По позиціях у районі Трипілля ворог випустив 6 снарядів з артилерійської установки 152-мм калібру. Поблизу Золотого ворожий вогонь вели з автоматичних станкових гранатометів та кулеметів великого калібру. Гаряче було й у Станиці Луганській, де окупанти окрім мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів, застосували БМП. Тут теж зафіксували снайперську активність.

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня в Харкові президент України Петро Порошенко передасть бійцям 150 одиниць військової техніки.