Марцінків каже, що франківських випускників йти на прощу ніхто не змушує


Міський голова Руслан Марцінків прокоментував ситуацію щодо організації прощ в Погоню для одинадцятикласників. Про ніяку примусову участь – не йдеться.

«Насправді організація прощ для учнів 11 класу відбувається традиційно багато років поспіль. Прощу організовує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ, а розпорядження видається щороку виключно для того, щоб належно організувати процес. Адже для організації безпеки передбачено супровід медиків та поліції. Нічого поганого в тому немає, щоб випускники відвідали святе місце та помолилися за успішну вступну кампанію. За статистикою щороку близько 300 дітей зголошуються відвідати Погоню. Жодного примусу щодо участі в ній школярів немає», - пояснив Марцінків та закликав припинити маніпуляції щодо цього питання, йдеться на сайті МВК

«Не розумію, причин насмішок чи такої порції негативу щодо поїздки учнів. Взагалі спостерігається дивна тенденція. Чомусь всіх обурив той факт, що діти можуть виявити бажання духовно та корисно провести дозвілля», - додав міський голова.

Директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль наголосив, що єдина участь працівників освіти в організації цього процесу – це виключно надання інформації учням про таку можливіть.

«Насправді нічого нового. Поїздки організовують понад 20 років. Але, чомусь, тільки тепер дехто вирішив відшукати в звичній події прихований зміст», - здивувався Смаль.