Марцінків виконав обіцянку: взявся за міський Держархбудконтроль та звільнив його начальника


Начальник управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Тарас Рибак подав декларацію перед звільненням.

Декларація охоплює період з 1 січня до 30 червня 2017 року. Тарас Рибак подав її у НАЗК 1 липня, пише Курс

Цього року Рибак на посаді начальника управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю заробив 52 233 грн. Готівкою він зберігає 4 тис. доларів. Члени сім’ї, як вказано у декларації, інформацію про доходи не надали. До слова, у 2016 році сукупний дохід сім’ї Рибаків становив 125 888 грн.

Крім того, 1 червня цього року Рибак переписав свій автомобіль "Dacia Logan" 2008 року на свого сина Богдана. До речі, цей автомобіль Тарас Рибак придбав у 2015 році, судячи з декларації, за 33 000 гривень. Того ж року сукупний дохід сім’ї Рибаків становив 33 369 грн, з них декларант заробив всього 24 гривні.

Нагдаємо, Траса Рибака міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків представив на оперативній нараді 15 березня 2016 року.

Перед тим, 2 березня 2016 року, Марцінків призначив Рибака на посаду головного спеціаліста у патронатну службу, а вже 14 березня той очолив управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю.

Раніше Тарас Рибак працював заступником начальника та начальником інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області до її ліквідації в серпні 2014 р. згідно з постановою Кабміну. У липні 2014-го прикарпатський "Правий сектор" звинуватив Рибака в отриманні хабарів від підприємців-забудовників і вимаганні грошей від інспекторів ДАБІ. 

У січні 2017 року виконком заслухав звіт про діяльність управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету міської ради. Міський голова висловив претензії до роботи міського Держархбудконтролю та пообіцяв "за нього взятися".