Машиніст прикарпатського автодору черпав гравій у позаробочий час


Позавчора в чергову частину Долинського райвідділу міліції зателефонували з міжрайпрокуратури й повідомили про незаконне вивезення піщано-гравійної суміші з річки Солотвино, що в селі Розточки.

Черговий РВ УМВС направив туди екіпаж Державтоінспекції, пише АППри виїзді з річки працівники ДАІ зупинили автомобіль КАМАЗ, навантажений гравієм. Разом із екскаватором, який завантажував транспорт піщано-гравійною сумішшю, машину доставили на територію Долинського райвідділу міліції.

Правоохоронці відібрали пояснення у водія вантажівки та екскаваторника, проводиться перевірка. Прокуратурою Верховинського району притягується до відповідальності 37-річний машиніст місцевої філії райавтодору, якого спіймали на незаконному завантаженні автомобіля «УРАЛ» піщано-гравійною сумішшю. Машиніст у позаробочий час черпав суміш із русла Чорного Черемошу. Відкрито кримінальне провадження за порушення правил охорони надр. 

З початку року органами прокуратури Івано-Франківської області розпочато десять кримінальних проваджень у сфері злочинів проти довкілля, внесено 42 подання, за результатами яких до відповідальності притягнуто 11 посадовців.