Масове отруєння на Долинщині:: У лікарні вже 60 прикарпатців


Про це інформує управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА в Івано-Франківській області.

Як зазначено, 12 вересня о 20.00 отримано екстрене повідомлення з Долинської ЦРЛ про спалах інфекційного захворювання після урочистостей в лікувально-оздоровчому комплексі “Дружба” в с. Новоселиця Долинського р-ну.

Протягом двох днів госпіталізовано 60 дорослих осіб (54 особа в інфекційному відділенні Долинської ЦРЛ, 2 особи в реанімаційному відділенні Долинської ЦРЛ, 3 особи в інфекційне відділення Рожнятівської ЦРЛ та 1 особа на амбулаторному лікуванні фельдшерсько-акушерському пункті (ФАП) с. Іванівка Рожнятівського р-ну). Попередній діагноз захворювання - «гострий гастроентероколіт, харчова токсикоінфекція». Стан хворих розцінюється як задовільний, середнього ступеня важкості.

Фахівці проводять епідрозслідування спалаху гострої кишкової інфекції. На об`єкті виникнення спалаху проведено заключну дезінфекцію, відібрано змиви на контроль якості дезінфекції. Питання щодо спалаху гострих кишкових захворювань після бенкету в лікувально-оздоровчому комплексі “Дружба” заслухано на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС 13.09.2016, винесено рішення про проведення генерального прибирання з використанням дезінфікуючих засобів та посилення протиепідемічного режиму в закладі. З об’єкту виникнення спалаху відібрано для дослідження 3 проби харчових продуктів, 60 змивів, 4 проби питної води. Заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції тривають.

До теми: Масове отруєння людей на Долинщині взялась розслідувати прокуратура

Після святкування директор "Долинанафтогаз" разом з підлеглими опинився на лікарняних ліжках