Матір з чотирма дітьми виселяє на вулицю влада Івано-Франківська


Оксана Сокольська судиться з виконкомом Івано-Франківської міської ради понад п'ять років: чиновники хочуть виселити з квартири, площею 12 квадратних метрів, жінку з чотирма дітьми.

Пані Оксана з 2009 року стоїть на квартирній черзі – у загальній під номером 7012, у пільговій – 2186, пише Курс.

У червні 2009 року міськвиконком до підходу черги на отримання житла надав жінці кімнату у третьому корпусі на Сухомлинського, 4, житловою площею 11,6 кв. м без права приватизації.

До того часу матір з дітьми мешкала у гуртожитку для медпрацівників на Довженка, 10.

"У гуртожитку були борги за комунальні послуги, і мене звідти не виписали, а тут не прописали. За рік виконком подав до суду, щоб мене виселити без права надання іншого житла", – розповідає Оксана.

Вона каже, що готова виписатися з гуртожитку, але переживає, що опиниться на вулиці.

"Начальник відділу обліку і розподілу житла міськвиконкому Тетяна Курилів прийшла до хати і каже: сказав Анушкевичус, якщо ти не зробиш так, як він хоче, то за три дні хлопці прийдуть і тебе звідси винесуть. А я кажу: завтра буде суд і суд вирішить. А вона відповідає, щоб ти на суд не йшла, бо завтра суду не буде. То після цих слів я з 20 хвилин відходила", – розповідає Оксана Сокольська.

Після п’ятирічної тяганини 7 липня 2015 року жінка виграла суд за позовом виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради щодо виселення її та її дітей. Рішення Івано-Франківського міського суду підтвердив Апеляційний суд Івано-Франківської області 1 вересня цього року.

Втім, чиновники у міськвиконкомі не заспокоїлися і оскаржили рішення апеляційного суду до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

До 30 листопада 2015 року жінка повинна подати заперечення на касаційну скаргу.