Майно Коломийської паперової фабрики знову виставили на продаж


Фонд державного майна України продає Єдиний майновий комплекс колишнього державного підприємства «Коломийська паперова фабрика»

Фабрика  знаходиться за адресою: Івано-Франківська обл., м. Коломия, вул. Фабрична, 10, інформує прес-служба ФДМУ.

До складу єдиного майнового комплексу входять будівля зошитного цеху, киснева споруда, 2 склади готової продукції, 2 матеріальні склади, незавершене будівництво – 10 од., машини та обладнання - 75 од., транспортні засоби - 4 од. та інші необоротні активи.

Підприємство розташовано на земельній ділянці - 53256,01 кв.м.

Підприємство не здійснює виробничої діяльності з 2012 року.

Серед умов продажу об’єкта: забезпечити утримання, зберігання та експлуатацію за цільовим призначенням об’єктів, що не підлягають приватизації і будуть передані покупцю відповідно до договору на відповідальне зберігання, а саме: берегоукріплення та протирадіаційного укриття в напівпідвальному приміщенні будівлі контори.

Стартова ціна об‘єкта – 7,116 млн грн

Кінцевий термін приймання заяв на участь у аукціоні – 03.08.2017 до 17.00.

Аукціон в електронній формі буде проведено Товарною біржею «Універсальна товарно-сировинна біржа» 7 серпня о 10.00.

Нагадаємо, Коломийська паперова фабрика ще у 2011 році була включена до переліку об'єктів державної власності групи А, що підлягають приватизації шляхом продажу з аукціону. Вже через рік підприємство припинило свою виробничу діяльність.

Знову про фабрику заговорили аж у жовтні 2016 року. Тоді правоохоронці викрили начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, під час одержання ним частини хабара у розмірі 20 тис доларів від посередника.

Як пояснив генпрокурор України Юрій Луценко, Жовнір вимагав неправомірну вигоду у розмірі 150 тис доларів за сприяння у зменшенні оціночної вартості приміщень ДП «Коломийська паперова фабрика» на 8 млн грн під час їх приватизації.