Майстер-класи, презентації та концерти: До Івано-Франківська повертається "Родослав"


24 - 25 вересня відбудеться п’ятий Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України «Родослав».
 Про це йшлося на брифінгу начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимира Федорака, де було представлено дводенну програму заходів цього фестивалю, пише прес-служба ОДА.

«Фестиваль є традиційним та був заснований у 2001 році. «Родослав» на Івано-Франківщині проводиться вже п’ятий раз. Його метою є популяризація української народної культури, спадщини, збереження та відродження українських автентичних традицій та обрядів. Важливо, що на цьому фестивалі ми побачимо не тільки гуцульські та покутські вишиванки, але і вишиванки з півдня та півночі України», - наголосив на брифінгу Володимир Федорак.

У рамках фестивалю відбудеться молодіжна мистецько-патріотична акція «Українському роду нема переводу». Урочистою ходою від площі І. Франка до площі Ринок пройдуть понад 1000 гостей свята та іванофранківців у вишиванках, які заспівають Гімн, а також братимуть участь у різних жанрах програми.

На фестивалі понад 500 учасників представлять культурні надбання 15-ти областей України та п’яти країн світу. Запрошені також керівники Міністерства культури України.

Варто зазначити, що в Івано-Франківську на вулиці Вітовського  розташується містечко майстрів, де можна буде взяти участь у майстер-класах та познайомитися із творами декоративно-ужиткового мистецтва. Відбудуться також виступи хористів, танцювальних та інструментальних ансамблів, вокалістів.

Додамо, що в обласному центрі відбудеться відкриття виставки «Перлини сакрального мистецтва Європи», а в районах та містах Прикарпаття - культурно-мистецька програма «Храм української родини» за участю художніх колективів України і з-за кордону.

Завершиться святкова програма 25 вересня урочистим гала-концертом кращих колективів, виконавців та гостей п’ятого Міжнародного фольклорного фестивалю етнографічних регіонів України «Родослав».