Майже 1,4 мільйона гривень туристичного збору надійшло до місцевих бюджетів Прикарпаття


Як повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області у січні – травні 2016 року прикарпатські платники сплатили до місцевих бюджетів 1377,4 тис. гривень туристичного збору, що на 458,9 тис. гривень або на 50 відсотків більше ніж торік.

Лідером у туристичній галузі традиційно залишається м. Яремче, де знаходиться значна кількість туристичних об’єктів. Яремчанські платники наповнили місцевий бюджет на 1212,4 тис. гривень туристичного збору, що становить 82% загальної суми надходжень даного платежу. На другому місці – м.Івано-Франківськ – 91,9 тис. гривень, або 6%, на третьому – Косівський район - 18,4 тис. гривень, або 1,3%.

Загалом, на початок червня цього року в обліку в усіх територіальних органах ДФС перебувало 709 суб’єктів господарювання - податкових агентів туристичного збору.

Податківці нагадують, чинним законодавством чітко визначено граничний розмір туристичного збору й окреслено коло його платників. Зокрема, платниками цього збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які отримують послуги з тимчасового проживання в готелях, кемпінгах, мотелях тощо. Збір сплачується туристами за ставками, встановленими місцевими радами області, в межах від 0,5% до 1% вартості проживання.