Майже 13 тисяч прикарпатців знайшли роботу


За сприяння служби зайнятості Івано-Франківської області працевлаштовано 12,7 тисяч осіб. При цьому 9,1 тис. осіб працевлаштовано оперативно, тобто до надання статусу безробітного. В базі даних служби зайнятості загалом налічувалось 14,1 тис. вакансій.

Шляхом надання роботодавцю компенсації на оплату єдиного внеску працевлаштовано 370 безробітних, в тому числі 141 особу, яка потребує додаткового соціального захисту, тобто неконкурентоспроможних осіб на ринку праці та 229 осіб на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності. Крім того, 4,0 тис. осіб залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців - 2,7 тис. безробітних проходили професійне навчання.

Профорієнтаційні послуги отримали 42,7 тис. громадян, у тому числі особи, які навчаються у навчальних закладах різних типів, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в антитерористичній операції, внутрішньо переміщені особи та особи попереджені про вивільнення.

Станом на 1 травня 2017 року кількість зареєстрованих безробітних становила 11,6 тис. осіб, з яких 9,7 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю у квітні 2017 року становив 1722 грн. (у квітні 2016 року – 1282 грн.).