Майже 250 мільйонів гривень роздрібного акцизу отримали місцеві бюджети Прикарпаття


Впродовж січня – вересня 2016 року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини спрямовано 249 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Таким чином, на потреби територіальних громад області сплачено  на 55 відсотків  роздрібного акцизу більше, як торік. Про це повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, статтею 16 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» встановлено, що суб’єкти господарювання, які отримали, передбачені цим Законом ліцензії, подають до органів ДФС щомісячно до 10 числа звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом. Наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49, який набрав чинності 22 квітня п. р.,  затверджено форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядок їх заповнення.

Відповідно до статті 17 зазначеного Закону за неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 17 000 гривень.

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області