Майже півтисячі будинків на Прикарпатті збудовано за програмою "Власний дім"


В Івано-Франківську відбулося розширене виїзне кущове засідання Західного регіону щодо впровадження регіональних програм підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім".

Участь у нараді взяли заступник голови обласної ради Сергій Басараб, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, керівники регіональних фондів підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, учасники Асоціації "Власний дім", інформує прес-служба обласної ради.

Голова Івано-Франківського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Тарас Гаврилко повідомив, що регіональна цільова програма "Власний дім" фінансується з державного, обласного та районних або місцевих бюджетів. Протягом 1999-2015 років загальний обсяг її фінансування склав майже 33 мільйони гривень. За цей період кредити отримали близько двох тисяч сімей. За програмою "Власний дім" на Прикарпатті введено в експлуатацію 417 будинків. Найбільші показники у Тисменицькому (71 будинок), Коломийському (63 будинки), Богородчанському (37 будинків) та Рожнятівському (35 будинків) районах. Гроші на проведення робіт надаються безпосередньо людині, яка планує будівництво. Це, за словами голови обласного фонду, забезпечує прозорість виділення та використання коштів.

Тарас Гаврилко додав, що подальша життєздатність програми залежить від розуміння її важливості на державному та місцевому рівнях. Однією з найбільших проблем на сьогодні залишається відсутність фінансування програми із загального фонду державного бюджету.

Цю проблему у своїх виступах відзначили також голови Львівського, Чернівецького, Тернопільського та Закарпатського обласних фондів підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. За результатами засідання прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у державний бюджет про виділення коштів із загального фонду на програму "Власний дім" для потреб воїнів АТО та внутрішньо переміщених осіб.