Мед і до меду: Франківців кличуть на солодкий фестиваль


21-22 липня в Івано-Франківську пройде ВІД міжнародний фестиваль меду "Медиків Прикарпаття".

На фестивалі відвідувачі зможуть продегустувати різні сорти меду, продукцію бджільництва і придбати собі, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Сподіваюся, що щороку все більше закордонних делегацій долучатимуться до фестивалю. Це один з перших літніх фестивалів у місті. Дякуємо, що є громадські організації які влаштовують такі цікаві фестивалі",- сказав міський голова Руслан Марцінків.

У свою чергу заступник міського голови Богдан Білик зауважив, що цей фестиваль є важливим і для пасічників, які можуть обмінятися досвідом.

На фестиваль запрошені більше сотні учасників. Завдяки популяризації професії, за словами заступника голови Спілки пасічників Івана Юзька, у нас з'являється багато молодих пасічників.

"Вони дякують нам, що не їдуть за кордон а працюють вдома на себе",- каже Юзько.

Серед позитивів організатори  також відзначили, що після фестивалю в Тернопільській області заснували власну спілку пасічників.

Що ж стосується цікавинок фестивалю, то за словами організаторів буде освячення коругви пасічників, майстер-класи (з виготовлення медових пряників, вишивання воскових свічок, проведення апітерапії), семінари лікарів-апітерапевтів. Окрім того буде традиційний ярмарок меду та продуктів бджільництва, розваги, конкурси, майстерні, міні-караоке українських пісень.