MedForReform


MedForReform - це дискусійна платформа експертів для обговорення ситуації реформи охорони здоров'я в Україні, питань менеджменту в державних закладах та який курс первинних кроків реформування ми маємо проводити в нашій області.

 Реформа потребує обговорення, дискусій та прийняття рішень для чіткого розуміння напрямку руху і очікуваного кінцевого результату.

Форум MedForReform відбудеться 02 квітня 2015 року, в м. Івано-Франківськ по вул. Гарбарська, 22 конференц-центр.

 

Співорганізатори форуму: ПП "Пріма-мед", ГО "Самопоміч" та СК "Михайлюк". Кожен бажаючий, який хоче прийняти участь в форумі, поспілкуватись зі спікерами та отримати можливість задати своє питання на дискусійній платформі, повинен зареєструватись за номером 066-100-21-70 кількість місць обмежена - 30. Кожен з учасників отримає ліцензований сертифікат.

План форуму: 13:00 -13:20 - вступне слово Голови правління ГО"МФП" 13:25 - модератор розпочинає форум 13:30 - 15:00 - запрошуємо на першу платформу:

Дмитро Шерембей - голова правління "Пацієнти україни"; Роман Фіщук - член СДГ при МОЗ

15:05 - кава-пауза

15:30 - 16:50-запрошуємо на другу платформу:

Тарас Масляк - головний лікар Центральноі міськоі клінічної лікарні Івано-Франківська Роман Мельник - директор ДОЗ ОстапГгрещук - головний лікар ОКЛ Івано-Франківської області Андрій Ткачук - Голова Правління ГО"МФП" Ірина Сисоєнко - заступник голови комітету ВРУ з питань ОЗ

17:00 - 17:30 -  брифінг з прессою 18:00 - висновок та фінальне слово модератора. Кінцевим пунктом має бути проведення реформи та впровадження ОМС на загальнодержавницькому рівні. Вибираючи модель страхової медицини, найбільш придатною для України важливо врахувати державний устрій, пріорітети розвитку системи ОЗ, соціально-економічний розвиток, моделі функціонування, демографічну ситуацію та стан здоров'я населення. Потрібно бути свідомим, що медичне страхування - це лише інструмент, спосіб покриття витрат на медичне обслуговування і аж ніяк не панацея яка усуне всі проблеми. На сьогодні жодна із систем ОЗ будь-якої країни світу не в змозі повноцінно покрити видатки сформовані за рахунок податків або страхових внесків на надання медпослуг. Потрібно чітко і легально визначити для людей, хто і за що, в медицині платитиме, які ринкові мехінізми буде здійснено. Тим не менш рано чи пізно ми повинні перейти до страхової медицини. Обговрення на першій платформі: 1. Чи відбудеться тотальна приватизація закладів хорони здоров’я? 2. Яким чином працюватиме система медичного страхування в Україні? (загальнодержавний медичний страховий фонд чи приватний медичний страховий фонд) 3. Реформування фармацевтичного ринку. Безпечні, доступні та ефективні ліки. 4. Створення єдиного медичного простору по всій країні. Як об»єднати систему МОЗ, комунальну медицину, Укрзалізницю, міністерства, відомства, приватні сектори. 5. Запровадження конкуренції на медичному просторі 6. Визначення диференційованої оплати медичного працівника. 7. Забезпечити преферент для пільгових верств населення Обговорення на другій платформі: 1. Фінансова доцільність ліквідування номерних і районних лікарень та відкриття амбулаторій в сучасній економічній ситуації. 2. Медичне забезпечення людей у селах та невеличких містах. 3. Механізм перерозподілу бюджетних коштів (левова частка медичних грошей іде на утримання лікарень, а не на медичну допомогу). 4. . Перевести стоматологію на абсолютно платний рівень. 5. Реформа поліклінік - перевести поліклініки на місцеві бюджети.

  1. 7. Створити єдину електронну мережу реєстру та аналізу пацієнтів в усіх медичних державних установах для цілковитого контролю за роботою лікаря та задоволення і стану здоров'я пацієнта В результаті проведення форуму, ми очікуємо, що експерти дійдуть консенсусу щодо ряду найбільш дискусійних та важливих проблем медичної реформи в Україні. Даний форум покаже яким шляхом повинна розвиватися медицина в області, щоб досягти максимальної ефективності в умовах даної економічної ситуації та можливі шляхи оптимізації бюджетів медичних закладів області.