Медики застерігають: Триває сезон підвищеного ризику вірусних захворювань


Рання весна – пора потурбуватися про стан здоров’я. Саме в цей час організм ослаблений після тривалого холодного сезону, кажуть медики. Відтак схильний до вірусних захворювань. Цьому сприяє різка зміна температури. В групі ризику люди з хронічними захворюваннями та серцево-судинною недостатністю.

Після зимової холоднечі потрібно зміцнювати імунітет, рекомендують медики. У нагоді стануть вітамінні комплекси: як лікарські препарати, так і свіжі овочі та фрукти. Фахівці також закликають людей одягатися відповідно до погодніх умов за вікном , а не календарного сезону, інформує Вежа

Березневе похолодання спричинило збільшення кількості пацієнтів у закладах охорони здоров’я, констатують медики. Це також пов’язано із відсутністю культури щеплення серед людей. Вакцинацію проти гострих респіраторних інфекцій отримали понад тисячу іванофранківців . Здебільшого, це – медики, котрі безпосередньо контактують з хворими.

У профільному департаменті констатують, цьогорічний сезон вірусних захворювань значно інтенсивніший ніж торік. Кількість хворих на ГРВі зросла майже удвічі. В тому числі почастішали випадки шпиталізації. Медики прогнозують, сезон вірусних захворювань відступить на початку травня.