Мер містечка на Алясці й джаз-піаністка. Найвідоміші коти світу


8 серпня святкують міжнародний день цих пухнастих тваринок

Сьогодні, за ініціативою Міжнародного фонду благополуччя тварин, відзначається день котів.

Сніданок з 1+1 розповів про найвідоміших та найвпливовіших пухнастиків світу. Серед них - музиканти, політики, охоронці та справжні зірки Інтернету.

Кіт-політик

Пухнастик на ім'я Стаббс очолив невеличке містечко на Алясці. 1997 року жителі міста Талкітна не змогли обрати мера – жоден із кандидатів не сподобався. Тоді жартома хтось запрпонував місцевого улюбленця – кота Стаббса.

кіт стаббс
За мурчика проголосувала більшість. Із часом стало зрозуміло – кіт-мер не гірший за мера-людину, а ще й чудова приманка для туристів. Тож до кінця життя протягом 15 років чотирилапому політику щоразу діставалось крісло мера.

Кішка-музикант

Талант у американської кішки Нори прокинувся, коли їй виповнився рік. Вночі вона пробіглась по фортепіано. Господарі одразу ж зрозуміли - у пухнастої є хист. Відтоді вона щодня виконує сольні партї. Грає переважно у стилі фрі-джаз. Часто виступає у дуеті із господарем.

Кіт-охоронець

За життям цього пухнастика стежила вся Велика Британія: Гамфрі обіймав посаду головного кота країни – це офіційна посада в уряді. Обовязки вусатого прості – ловити мишей у резиденції прем'єр-міністра. Він охороняв спокій Маргарет Тетчер, Джона Мейджора та Тоні Блера. Однак і був головним підозрюваним у вбивстві чотрьох птахів.

А коли цю справу закрили, чотирилапий зник зі свого робочого місця. Шукали кота всією країною – знайшли у медичному коледжі королівської армії. За станом здоров'я відправили у відставку.

Інтернет-зірки

Окрім котів, що прославились у реальному житті, є й інтернет-кумири. Найвідоміший серед них - Grumpy Cat (або "суворий кіт"). Коли його фото зявились в Мережі, користувачі подумали, що це витівки фоторедакторів.

Результат пошуку зображень за запитом "сумний кіт"

Однак з'ясувалося, що кіт автентичний, а його незвичайна мордочка – наслідки генетичного відхилення. Сьогодні у пухнастого - власна сторінка у соцмережі та мільйони підписників.