Мер з підприємцями мізкували, як розвивати туристичний Франківськ


Міський голова Руслан Марцінків зустрівся з представниками туристичної сфери та обговорили перспективи розвитку Івано-Франківська в цьому напрямку.

Створення туристичних маршрутів, рекламної продукції та розвиток спортивного туризму - основні промоційні напрямки міста, йдеться на сайті міста.

"Наше місто має величезний туристичний потенціал. Для початку нам потрібно створити спеціалізовану дорадчу раду при міському голові, яка б допомагала приймати рішення щодо промоції міста. Першочергово, плануємо розробити туристичний маршрут Франківськом, аби підказати туристу, на що саме варто звернути увагу. Не вистачає й іншої промоційної продукції: нам потрібно широко рекламувати свої атракції, це стосується не тільки рекламних матеріалів, але й сувенірів тощо. Ну і, звісно, слід працювати над створенням туристичного кластеру, щоб галузь могла гармонійно розвиватись. Адже це справа не лише влади, але й бізнесу та громадськості", - наголосив міський голова Руслан Марцінків під час зустрічі.

Очільник міста зауважив, що саме у співпраці з підприємцями і компаніями, які вболівають і стараються, щоб щороку все більше туристів відкрили для себе прекрасне місто, назва якому Івано-Франківськ, можна привернути увагу до Івано-Франківська. Також у перспективі особливу увагу зосередять на розвитку спортивного туризму. Мова йде про будівництво басейну міжнародного рівня у ФОК, а також розвиток туристичної інфраструктури.  

"Невимушене спілкування за чашкою кави породжує цікаві ідеї",- зізнався міський голова.