Мешканці будинку на Чорновола скаржаться обласним депутатам на роботу МІУК


Сьогодні, 8 червня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Серед іншого, депутати розглянули звернення мешканців будинку №98 на вулиці Чорновола в Івано-Франківську, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Мешканці будинку просять допомогти їм захистити їхні права та створити ОСББ. Вони стверджують, що МІУК нараховує їм плату за обслуговування тепломереж, що знаходяться в приватизованому підвалі, хоча у більшості квартир встановлене автономне опалення та не прибирає прибудинкову територію.

«Чому ми маємо платити за послуги, якими ми не користуємося?», - наголосила Алла Турянська.

Водночас заступник директора МІУК Олександр Качанко зазначив, що мешканці будинку самі обрали їх управителями будинку. Втім, створювати ОСББ їм не забороняє.

Чиновник каже, що мешканці не платять за обслуговування будинку. Окрім того, є декілька рішень суду на користь МІУК. Відтак, станом на 1 червня заборгованість становить понад 4 тисячі гривень.

«Якби ми не надавали свої послуги, то в них вже давно б не було комунікацій. Всі труби були поміняні, оскільки там давно не проводився ремонт», - додав посадовець.

У підсумку комісія вирішила зобов’язати МІУК надати їм копії актів виконаних робіт та інші первинні документи, що стосуються даного будинку.