Мешканці Івано-Франківська збирають підписи за об'єднання двох бульварів


На сайті електронних петицій до влади Івано-Франківська збирають підписи за прокладання дороги через так званий "п'яний базар".

Автор петиції Олександр К. пропонує об'єднати два бульвари (Південний-Північний), дорогою через так званий "П'яний базар", щоб знизить кількість корків та розвантажить центральні дороги Івано-Франківська. Натомість ринок винести на околицю міста, на територію колишнього ринку "Анатоль".

Наразі петиція зібрала тільки 18 голосів із 250. А підтримати її можна тут.

Треба зауважити, така ідея далеко не нова. Будівництво магістралі, яка має сполучити Північний і Південний бульвари з виходом на вул. Мазепи, передбачене генеральним планом забудови Івано-Франківська. Однак тривалий час це було неможливим через розташування у коридорі майбутньої дороги військових частин. Реальна робота у цьому напрямі почалася лише після виведення автопарку полку зв’язку з території у межах вулиць Орлика, Бельведерської та Короля Данила і зведення тут нового житлового мікрорайону з відповідними комунікаціями та транспортною інфраструктурою на початку 2000-х років.

Спершу збудували вул. Володимира Великого і продовження Південного бульвару у межах нового мікрорайону. Потім взялися до реконструкції існуючої частини Південного бульвару та будівництва частини вул. Проектної з виходом на вул. Мазепи. Наступним кроком будівництва магістралі «Північ-Південь», власне, й має стати сполучення Південного і Північного бульварів. Однак це і надалі пов’язано з певними труднощами. На частині території, якою має пролягти нова дорога, все ще розміщується ринок і стоїть приватний будинок з адресою вул. Пашницького, 37-39.